Ηλεία Πολιτισμός

Τρεις συναυλίες από την Φιλαρμονική Λεχαινών – Υπερθέαμα μουσικής και χρωμάτων

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Φιλαρμονική Λεχαινών είναι μια από τις καλύτερες του νομού μας. Η αγάπη των παιδιών-μελών της για την μουσική που αγγίζει τα όρια του πάθους και  η μουσική τους κατάρτιση που αγγίζει τα όρια του επαγγελματισμού, οδηγούν  σε ένα ακουστικό αποτέλεσμα που μαγεύει.

Τα παιδιά μέλη της ιστορικής και διάσημης Φιλαρμονικής Λεχαινών  είναι η καρδιά της, η ψυχή της,είναι η ιστορία της και η συνέχειά της. Η  Φιλαρμονική Λεχαινών, εντυπωσιάζει παντού με τη παρουσία της και συμμετέχει σε εκδηλώσεις  σε πολλά μέρη της  Ελλάδας., με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , στο Μεσολόγγι,  στην Κόνιτσα ,στην Κεφαλονιά και σε πολλά άλλα μέρη.

«Η Φιλαρμονική συμπληρώνει φέτος 86 χρόνια μουσικής παρουσίας και συνεχίζει να εκπαιδεύει παιδιά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μεγάλες φιλαρμονικές», δήλωσε ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις τρεις συναυλίες που θα δώσει η Φιλαρμονική αρχής γενομένης από αύριο. Ο δήμαρχος συνεχάρη τα μέλη, τον μαέστρο και τα μέλη του ΔΣ που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τρεις συναυλίες

Φέτος το καλοκαίρι σύμφωνα με τον πρόεδρό της Ανδρέα Μίγκο η Φιλαρμονική θα δώσει τρεις συναυλίες: 1. Στις 22 Ιουλίου στο Κατάκολο στις 9 το βράδυ, 2. Στις 27 Ιουλίου στη Ναύπακτο και 3. Στις 29 ιουλίου στα Λεχαινά μαζί με την Φιλαρμονική Ναυπάκτου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο ενώ θα συμμετέχουν και 4 τραγουδιστές, καθώς και πιανίστας και βιολί. Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι δωρεάν.

Ο αρχιμουσικός της

 Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών είναι ο Ευρυσθένης Χατζηγιάννης ένας άνθρωπος που κατά γενική ομολογία έχει κάνει την φιλαρμονική σπίτι του. Αγαπά την μουσική και το λειτούργημά του, έχει άριστες σχέσεις με τα μέλη της Φιλαρμονικής και τα μέλη του ΔΣ, είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όλα αυτά οδηγούν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος ευχαριστεί για την στήριξη τον δήμο, τα μέλη του ΔΣ και φυσικά όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Αποτελεί ακόμα και τον προθάλαμο για την επαγγελματική καταξίωση πολλών από τους μουσικούς της, αφού τα τελευταία χρόνια αρκετοί  από αυτούς έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά σε μπάντες του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας ή διαφόρων μεγάλων Πόλεων» δηλώνει ο κ. Ευρυσθένης Χατζηγιάννης.

«Αυτή τη στιγμή την Φιλαρμονική Λεχαινών απαρτίζουν 40 καταρτισμένοι μουσικοί και περίπου 30 μαθητές που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ενταχθούν και αυτοί στη δύναμή της. Η Φιλαρμονική Λεχαινών στηρίζεται από το υστέρημα των Λεχαινιτών», δηλωνει ο ταμίας της και μέλος του ΔΣ κ. Γεράσιμος Μήχανος. Τα έξοδα της Φιλαρμονικής είναι περίπου 1000 ευρώ μηνιαίως δηλώνει ο κ. Μήχανος και μέχρι στιγμής αυτά καλύπτονται από Λεχαινίτες.

Όλη η επικαιρότητα