Αθλητισμός Μπάσκετ

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 3η σερί του ήττα και την την 7η συνολικά τη σεζόν καθώς η Ούνικς Καζάν πέρασε από το ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 74-72 – Άστοχος ο Παπαπέτρου στην εκπνοή για τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο ξεκίνημα του αγώνα τις συνεχόμενες και άστοχες προσπάθειες του επηρεασμένου Χεζόνια και παρά το γεγονός ότι το ματς δεν… βλεπόταν με την αστοχία να ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του πακέ, μπόρεσε να προηγηθεί με 9-1 στο 3′. Όμως δεν υπήρχε και η ανάλογη συνέχεια. Το θέαμα ήταν κάτι παραπάνω από αποκρουστικό στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό φαίνεται από τα 5/14 εντός παιδιάς των «πρασίνων» και τα άλλα 5/18 της Ούνικς όπως επίσης και από τα 10 λάθη συνολικά (6-4) των δύο ομάδων. Το 15-15 της πρώτης περιόδου αποτυπώνει στο έπακρο τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ σ’ εκείνο το διάστημα, με τους φιλοξενουμενους να βρίσκουν σκορ με τον Μέιο.

Στη συνέχεια ο Ντάριλ Μέικον άρχισε να… παίρνει τα πάνω του και να βοηθάει τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 29-25 αρχικά και στη συνέχεια με +5 (32-27) στο 16′. Στο ίδιο διάστημα είχε ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ενώ στην άμυνα οι «πράσινοι» είχαν επιλέξει να… δώσουν τα σουτ στον Βοροντσέβιτς, ο οποίος δέχθηκε με χαρά το δώρο των γηπεδούχων. Ο Ρώσος ήταν ο κρυφός «άσος» του Περάσοβιτς για να κλείσει το ημίχρονο στην ελάχιστη διαφορά 36-36. Ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι είχαν 10/19 δίποντα, 4/11 τρίποντα, ενώ η Ούνικς 8/19 δίποντα και 5/15 τρίποντα.

Μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, εκείνος που πήγε να κάνει την ζημιά στον Παναθηναϊκό ήταν ο Αζάια Κάνααν ο οποίος βοήθησε την Ούνικς να προηγηθεί με 43-48 στο 27′. Οι «πράσινοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση ενώ τα περισσότερα καλάθια ήταν απόροια ατομικών ενεργειών και όχι ομαδικής λειτουργίας. Ο Μέικον προσπάθησε να «κουβαλήσει» την ελληνικη ομάδα στο σκοράρισμα, με τον Παπαγιάννη να «γράφει» το «double double» (10π., 12ριμπ. έως το 30′) από την 3η περίοδο (54-54).

Η τελευταία περίοδος ήταν… αίμα και άμμος. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν συγκλονιστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Μέικον προσπάθησε να δώσει σημαντικές βοήθειες, αλλά όσο οι Κάνααν και Βοροντσέβιτς συνέχιζαν το… βιολί τους, άλλο τόσο δυσκόλευε και το έργο των «πρασινων» στο ματς. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 70-68 αλλά σε λιγότερο από ένα λεπτό η Ούνικς πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 72-70 στο 1:35 πριν από το τέλος του αγώνα χάρη σε καλάθι του Κάνααν και βολές του Χεζόνια.
Στο 1:20 ο Παπαπέτρου αστόχησε για την ισοφάριση ύστερα από μια κακή επίθεση από πλευράς Παναθηναϊκού, αλλά στα 54” ο Χεζόνια έκανε το λάθος, υπέπεσε σε φάουλ στον Έβανς και ο Αμερικανός με 2/2 βολές έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια (72-72). Ο Μπράουν με τζαμπ σουτ έδωσε προβάαδισμα με 74-72 στην Ούνικς ενώ ο Παπαπέτρου αστόχησε στο τρίποντο της νίκης.
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα