Οικονομία

Τρίτο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής προωθεί το υπουργείο Οικονομικών – Ποιους θα αφορά

Ακούστε το άρθρο

Νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής σχεδιάζει να ανοίξει η κυβέρνηση στα τέλη Ιουλίου, με την τρίτη φάση του προγράμματος των φθηνών κρατικών δανείων να είναι στοχευμένη σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης.

Όπως ανέφερε την Κυριακή ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «αξιολογείται ως ένα επιτυχημένο πρόγραμμα και εξετάζεται να επιστρέψουμε σε αυτό στο τέλος Ιουλίου», προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση στην αγορά.

Στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν οι επιχειρήσεις με βάση τον τζίρο του Ιουνίου και του Ιουλίου, θέμα το οποίο, όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα εξεταστεί στα τέλη του επόμενου μήνα.

Δεύτερη φάση

Όσον αφορά στη δεύτερη φάση του προγράμματος, η οποία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, αυτή προσέλκυσε 139.041 επιχειρήσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών ανέμεναν ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, καθώς με το άνοιγμα της βεντάλιας των δικαιούχων θα μπορούσαν να υπαχθούν 200.000 ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν προσωπικό αλλά διαθέτουν ταμειακή μηχανή καθώς επίσης και όσες ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Αν και μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ένα φθηνό κρατικό δάνειο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, πολλές επιχειρήσεις επέλεξαν να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα λόγω της δέσμευσης για τη διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση κατά την 31η Μαρτίου 2020 έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

via

Όλη η επικαιρότητα