Categories: Κόσμος

Τροχαίο Αυστραλία: Σώα τρία παιδιά μετά 55 ώρες εγκλωβισμού στο ΙΧ – Νεκροί οι γονείς

Share

Τρία παιδιά, πέντε, τριών και ενός έτους, βρέθηκαν ζωντανά στη δυτική Αυστραλία μετά από ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή των γονιών τους, μέσα σε ένα αναποδογυρισμένο Land Rover για περισσότερες από δύο μέρες.

Τα τρία παιδιά βρισκόταν εγκλωβισμένα για 55 ώρες στους 30 βαθμούς, δίπλα στους νεκρούς γονείς τους, πριν τελικά τους εντοπίσουν οικογενειακοί φίλοι.

Το κοριτσάκι, που ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια, κατάφερε να λύσει τη ζώνη του μικρότερου αδελφού της, απεγκλωβίζοντάς τον.

Συγγενείς της οικογένειας ανέφεραν ότι παιδιά είχαν αφυδατωθεί και πως όταν κατέφθασε βοήθειας, βρισκόταν ακόμη μέσα στο όχημα. Το μεγαλύτερο αγόρι από τα δύο, είχε ακόμα δεμένη τη ζώνη του περισσότερες από δύο μέρες αφότου συνέβη το ατύχημα. Μετά τον εντοπισμό τους διακομίστηκαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο Περθ προκειμένου να αναρρώσουν ενώ η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος που κόστισαν τη ζωή στους γονείς των παιδιών Τζέικ Ντέι, 28 ετών και Σίντυ Μπράντοκ, 25 ετών ακόμα βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πενταμελής οικογένεια έφυγε από το Νόρθαμ, περιοχή που βρίσκεται 85 χιλιόμετρα ανατολικά του Περθ, τις πρώτες πρωινές ώρες των Χριστουγέννων, με προορισμό τη γενέτειρά τους, πόλη Κοντινιν.

Η εξαφάνιση της οικογένειας διαπιστώθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν έπαψαν να δίνουν σημάδια ζωής, ενώ οι συγγενείς τους περίμεναν για να κάνουν μαζί ρεβεγιόν.