Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου-Μαρκοπούλου: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας (VIDEO)

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου, όπου στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (16.05.2019), υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμασυγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, που έχει στήσει μπλόκο σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο. Και αυτό γιατί από τη σύγκρουση υπάρχει διαρροή καυσίμων από το βυτιοφόρο. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους μέχρι να ελεγχθεί η διαρροή.

Ο δήμαρχος Κορωπίου δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί η περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο του δυστυχήματος. Πολίτες τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στο σημείο της τραγωδίας αλλά και καταστηματάρχες, έχουν απομακρυνθεί. Ο δρόμος στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο δεν πρόκειται να ανοίξει σήμερα. Και αυτό γιατί θα πάρει πολύ χρόνο η απάντληση και επιπλέον πρέπει το σημείο να καθαριστεί γιατί έχει χυθεί μεγάλη ποσότητα καυσίμων.

Στο σημείο έφτασε δεύτερο βυτιοφόρο για να γίνει η μεταφόρτωση των καυσίμων.

Υπό αδιευκρίνιστες, ακόμη, συνθήκες, το γεμάτο καύσιμα βυτιοφόρο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό που μετέφερε κρέατα. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί και των δυο οχημάτων. Μετά από επέμβαση και επιχείρηση της πυροσβεστικήςαπεγκλωβίστηκε πρώτος ο οδηγός του βυτιοφόρου, που μεταφέρθηκε τραυματίας στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι δυστυχώς οι δυο επιβάτες του φορτηγού, η καμπίνα του οποίου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, είναι νεκροί.

Πρώτος απεγκλωβίστηκε και ο ένας από τους δύο, ο οποίος, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό και του δεύτερου επιβάτη του φορτηγού, ο οποίος επίσης φέρεται ότι είναι νεκρός, συνεχίζονται σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αλλά λόγω της διαρροής καυσίμου οι πυροσβέστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Η πρώτη εκτίμηση, όπως είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, είναι πως μάλλον το φορτηγό που μετέφερε τα κρέατα έχασε τον έλεγχο εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου και έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο.

Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

 

newsit.gr