Τα 19 της χρόνια γιορτάζει σήμερα η Google που μάλιστα, αφιερώνει στον… εαυτό της, ένα μοναδικό doodle. Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google για όσους επισκεφτούν τη μηχανή αναζήτησης. Εκτός από τις 19 εκπλήξεις που αποκαλύπτει το doodle για την ιστορία και το έργο της, υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν ξέρετε για την μηχανή αναζήτησης. Αν δεν έχετε δει τα γραφεία της, δεν έχετε δει τίποτα…

Η ίδρυση και η ιστορία της

Iδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1997. Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, αυτοί δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998, ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

To 2006, η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στην Καλιφόρνια. Τα γραφεία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ. Το Γκούγκλπλεξ είναι τα κεντρικά της Google, αφού όλες οι λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης εμπνέονται και υλοποιούνται μέσα σ’ αυτό το κτίριο.

Ο Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

Το Γκούγκλπλεξ και οι ανέσεις του

Το όνομα έχει διπλό συμβολισμό… Πρώτον, αποτελεί λογοπαίγνιο του αριθμού googolplex(10^googol=10^10^100), ενώ δεύτερον, είναι συνθετικό των λέξεων Google και complex (=συγκρότημα), σε μια πιο γλωσσολογική ερμηνεία.

Το κτίριο της Google είναι ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της εταιρείας, βρίσκεται στο Μάουνταιν Βιού της Καλιφόρνια. Οι συνθήκες εργασίας χαρακτηρίζονται από τις καλύτερες που έχουν εφαρμοστεί σε εταιρείες.

Έχει προνοήσει για όλες τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως είναι η ξεκούραση, τα τακτικά διαλείμματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή ακόμη και η ύπαρξη παιδότοπου για την φύλαξη των παιδιών των εργαζομένων.

Η μοναδικότητα της Google

Σήμερα, η μηχανή αναζήτησης εξυπηρετεί 4,5 δισεκατομμύρια χρήστες σε 160 χώρες και «μιλά» 123 γλώσσες. Η εταιρεία τιμά την μέρα «γέννησής» της με ένα doodle και σίγουρα έχει να «κλείσει» πολλά ακόμη χρόνια…

https://www.youtube.com/watch?v=W4Glzoslt1w

Το σημερινό Doodle – Ένας Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

 - Ένας Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

Πηγή: newsit.gr