Ηλεία

Σπαρακτικό «αντίο» στον πρόωρα χαμένο Βαγγέλη Κορμπάκη

nekros32.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη ήταν άνιση από την αρχή για τον 30χρονο Άγγελο Κορμπάκη, τον Βαγγέλη όπως τον φώναζαν όλοι, ο οποίος παρά το γεγονός ότι πάλεψε γενναία για εννέα περίπου ώρες δεν τα κατάφερε και εκεί γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής το χαμόγελό του έσβησε για πάντα…
 

Ο  βαρύτατος τραυματισμός του στο τροχαίο που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Γορτυνίας, ακριβώς έξω από το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, το απόγευμα της Πέμπτης, δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία και οι γιατροί εξαρχής είχαν επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι οι ελπίδες ήταν ελάχιστες.


Ο 30χρονος Βαγγέλης, που πήγαινε εκείνη την ώρα να παραδώσει καφέδες, καθώς εργάζεται ως ντελίβερι, και ανέβαινε με το μηχανάκι που οδηγούσε την οδό Καλαβρύτων. Μία διαδρομή συνηθισμένη, μόνο που αυτή τη φορά όλα έμελλε να είναι διαφορετικά. 
 
Σφοδρή σύγκρουση 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας, που διερευνά το συμβάν, εκείνη την ώρα εκινείτο επί της οδού Γορτυνίας, όπου υπάρχει σήμανση stop, ένα αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi που οδηγούσε μια κοπέλα.
 
 
Το αυτοκίνητο επεχείρησε να περάσει κάθετα την οδό Καλαβρύτων, ακριβώς τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το μηχανάκι που οδηγούσε ο 30χρονος. 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο Βαγγέλης εκσφενδονίστηκε και χτύπησε με το κεφάλι στο μπαλκόνι παρακείμενης κατοικίας. Τόσο σφοδρό ήταν το χτύπημα που αποκολλήθηκε τμήμα του μπαλκονιού.

Από εκείνη τη στιγμή η ζυγαριά άρχισε να γέρνει σε βάρος του. Πρώτα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και αμέσως μετά στο Νοσοκομείο του Πύργου και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη για τον 30χρονο, αφού έφερε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σοβαρά κατάγματα στο πόδι και τα πλευρά, χτύπημα στην κοιλιακή χώρα.

 

Έσβησε το χαμόγελο

Νωρίς το βράδυ χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου και αμέσως μετά διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο δεν παρέμεινε για νοσηλεία καθώς δεν υπήρχε ελπίδα και δεν είχε νόημα η εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η εκτίμηση των γιατρών εκεί, όταν είδαν και την αξονική τομογραφία, δεν άφησε καμία ελπίδα. Με το ίδιο ασθενοφόρο μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο του Πύργου και μία ώρα μετά, στις 4:30 τα ξημερώματα, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε άλλες γειτονιές.  

 
«Βαριά» τραύματα 
 
 

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε χθες το απόγευμα, στην κηδεία του που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στα Καλύβια Ήλιδας, τρεις μόλις ημέρες μετά τα γενέθλιά του. Με σπαρακτικό τρόπο τον αποχαιρέτησαν ο πατέρας του, ο Ανδρέας Κορμπάκης που είναι πρόεδρος στα Καλύβια, η μητέρα, του, η αδελφή του, οι γιαγιάδες του, συγγενείς και αμέτρητοι φίλοι.

Σύσσωμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας που εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατό του.

Νωρίτερα το πρωί, κάποιος άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο πεζούλι του σπιτιού που χτύπησε το κεφάλι του ο Βαγγέλης, έτσι… σαν ένα στερνό αντίο.

Η 28χρονη οδηγός του αγροτικού οχήματος μετά το τροχαίο οδηγήθηκε στο Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας, έχοντας υποστεί σοκ, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Τραγική ειρωνεία και για την ίδια αφού για σήμερα είχε προγραμματίσει το γάμο της και τη βάφτιση του παιδιού της.

 

 
Η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρη την Αμαλιάδα και σκόρπισε τη θλίψη…


Μαρία Καραμπάτση
 

Όλη η επικαιρότητα