Ηλεία

Τρωκτικά και μικρόβια απειλούν τον Ανθόπυργο

Ζήτημα για την υγεία των κατοίκων του οικισμού τα κανάλια και οι τάφροι.
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι του οικισμού Ανθόπυργου στον Πύργο με τα επιφανειακά αρδευτικά κανάλια και τις αποστραγγιστικές τάφρους και αυτό γιατί πέρα από την ασχήμια και ακαλαισθησία σαν – εννοείται – αστική περιοχή, η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, λόγω του ανθυγιεινού περιβάλλοντος που υπάρχει από τα λιμνάζοντα νερά, όπου βρίσκουν καταφύγιο, ενδημούν και αναπτύσσονται παντός είδους μικροβίων, αρουραίων και ποντικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπολιτιστικός σύλλογος της περιοχής «επί τριάντα και πλέον χρόνια οι εξίσου φορολογούμενοι κάτοικοι του οικισμού με αυτούς της πόλης του Πύργου δεν απολαμβάνουν των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, όπως είναι αυτό της υγείας.

Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι κατά τη μακρά αυτή χρονική περίοδο δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την υπογειοποίηση των αρδευτικών καναλιών και αποστραγγιστικών τάφρων που διασχίζουν τον οικισμό. Μεγάλη ευθύνη βεβαίως φέρει και η τοπική κοινωνία, που μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ουδέποτε άγγιξε το πρόβλημα».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του επανιδρυθέντος ιστορικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού, έχει θέσει σε προτεραιότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων στην περιοχή και θα ζητήσει από τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να επισκεφθεί τον οικισμό και με την ευαισθησία που τον διακρίνει και ως γιατρό να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να δρομολογήσει την επίλυση του προβλήματος. Τ

έλος τα μέλη του συλλόγου ζητούν από τον δήμαρχο Πύργου να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων του οικισμού και να λάβει τα ανάλογα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλη η επικαιρότητα