Ελλάδα

Τρομοκρατία: Σε Ζάκυνθο και Σπάρτη εργάζονταν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που θα χτυπούσαν το ισραηλινό εστιατόριο

Διαπραγματεύονταν την αμοιβή τους ανάλογα με τους νεκρούς που θα είχε η τρομοκρατική επίθεση που θα εξαπέλυαν σε ισραηλινό εστιατόριο.
Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η συντονισμένη δράση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδήγησε στην εξάρθρωση δικτύου, ο εγκέφαλος του οποίου δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, το οποίο σχεδίαζε χτυπήματα και στην Ελλάδα.

Μέλη του δικτύου αυτού είναι και οι δυο Πακιστανοί, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 27 και 29 ετών και είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες.

Όπως διαπιστώθηκε βρίσκονταν στην Ελλάδα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια παράτυπα.

Συνελήφθησαν πριν ένα μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Έκαναν αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Σπάρτη μέχρι να έρθουν στην Αθήνα

Κατά την παραμονή στην Ελλάδα ζούσαν και εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Σπάρτη.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η προετοιμασία για το χτύπημα σε ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή

Όπως διαπιστώθηκε από τα κινητά τους τηλέφωνα και τις συνομιλίες που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας, έναν 30χρονο επίσης Πακιστανό υπήκοο που διαμένει στο Ιράν, σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με πρώτη αυτή στο εστιατόριο στου Ψυρρή.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου.

Από 10.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό…

Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι διαπραγματεύονταν με οικονομικούς όρους την επίθεση που θα έκαναν. Ανάλογα με τα θύματα θα ήταν και η αμοιβή τους. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο από 10.000 έως 15.000 για κάθε νεκρό και ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Για το λόγο αυτό σχεδίαζαν αρχικά να χτυπήσουν με θανατηφόρο αέριο ή με εκρηκτικά για να είναι μαζικό το χτύπημα και στη συνέχεια να έμπαιναν με όπλα.

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος των δύο Πακιστανών

Ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων που έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ καθώς σχεδίαζαν πλήγματα σε επιλεγμένους στόχους στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα