Ελλάδα

Τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα: Οι Πακιστανοί σχεδίαζαν αιματηρή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στο Σύνταγμα

η δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνει 200 σελίδες, όπου περιέχονται οι καταγραφές των συνομιλιών των τρομοκρατών, και 30 σελίδες του διαβιβαστικού της αστυνομίας
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των δύο τρομοκρατών που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή.

Σύμφωνα με το MEGA, ο αρχικός στόχος των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνεννόηση με ομοεθνή τους που ήταν μέλος ιρανικής ένοπλης οργάνωσης, ήταν το Εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος.

Ωστόσο γρήγορα αποθαρρύνθηκαν, διότι το Μουσείο βρίσκεται υπό μεγάλη φρούρηση, ενώ στο χώρο γύρω από αυτό υπάρχουν κυβερνητικά κτίρια και κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διαφυγή τους από το σημείο μετά το χτύπημα.

Μετά την απομάκρυνση από τον αρχικό πλάνο, το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο θεωρήθηκε περισσότερο εφικτός.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» η δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνει 200 σελίδες, όπου περιέχονται οι καταγραφές των συνομιλιών των τρομοκρατών, και 30 σελίδες του διαβιβαστικού της αστυνομίας. Η έρευνα της αστυνομίας και της ΕΥΠ ξεκίνησε από ένα e-mail που στάλθηκε ανώνυμα τον περασμένο Νοέμβριο και περιείχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο της Ζακύνθου που ζούσε ο ένας αλλοδαπός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν καταβολές χρημάτων μέσω της Western Union στις οικογένειες των δύο αλλοδαπών, που διέμεναν στο Πακιστάν, ενώ ο ένας εκ των δραστών αποκάλυψε πως δεν ήταν μόνο το οικονομικό δέλεαρ για να συμμετέχουν στο τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά υπήρχαν και απειλές κατά της ζωής τους από τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται του είχε προταθεί να συμμετάσχει σε δολοφονίες.

Ο ίδιος είχε πει πως μπορεί να χτυπήσει με μαχαίρι κάποιον αλλά όχι μαζικό χτύπημα γιατί φοβάται.

Όπως σημειώνει το dikaiologitika.gr η βάση της έρευνας έχει γίνει για τον έναν νεαρό από τη Ζάκυνθο. Ο Ιρανός επικαλείται πως πιέζεται στο Ιράν για να γίνουν αυτές οι ενέργειες.

Δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός ώστε όλες οι φάσεις του σχεδίου να γίνουν σωστά καθώς οι δράστες είναι ερασιτέχνες.

Όλη η επικαιρότητα