Ηλεία

Τρόμος στο Ρουπάκι από τις συχνές συμπλοκές αλλοδαπών

Ακούστε το άρθρο

Ο τρόμος βασιλεύει στο Ρουπάκι και την ευρύτερη περιοχή από την παραβατική δραστηριότητα δεκάδων αλλοδαπών εργατών γης τον τελευταίο μήνα.

Χθες το μεσημέρι ομάδα περίπου δέκα αλλοδαπών που εργαζόταν σε καλλιέργεια με πιπέρι, ήρθε στα χέρια με ομάδα άλλων δέκα αλλοδαπών για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί. Η συμπλοκή ήταν άγρια με τραυματισμούς (ευτυχώς όχι βαρείς)  από σιδερόβεργες και αιχμηρά αντικείμενα. Τέσσερις-πέντε αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο ΚΥ Γαστούνης.

Η συμπλοκή έγινε κοντά στην πλατεία του χωριού μπροστά στα μάτια κατοίκων που ειδοποίησαν την αστυνομία η παρουσία της οποίας ηρέμησε την κατάσταση. «Η κατάσταση θα είχε ξεφύγει αν δεν ερχόταν η αστυνομία. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα εδώ και περίπου ένα μήνα και ανησυχούμε», μας είπε κάτοικος του χωριού που δεν επιθυμεί να δηλώσει το όνομά του για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα επίσης με μαρτυρία άλλου κατοίκου, που επιβεβαιώθηκε, πριν από ένα μήνα, Σάββατο βράδυ υπήρχε και άλλη αιματηρή συμπλοκή στο χωριό μεταξύ αλλοδαπών. «Ήταν Σάββατο περίπου στις 10 το βράδυ και σε σπίτι πολύ κοντά στην πλατεία ξεκίνησε φασαρία μεταξύ αλλοδαπών που εξελίχθηκε σε συμπλοκή  φυλών αφού ήταν Μπαγκλαντεσιανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και Σύριοι. Η συμπολή κράτησε μέχρι τη μια δύο τα ξημερώματα. Ήρθαν περιπολικά και ασθενοφόρο αφού υπήρχαν τρεις τέσσερις τραυματίες…Κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρουμε το λόγο που αρπάζονται, ίσως να είναι θρησκευτικοί, ίσως και οικονομικοί. Τα βράδια δεν μπορούμε να βγούμε στο δρόμο, γιατί είναι γεμάτοι αλλοδαπούς και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει…». Αυτά δήλωσε επί λέξει κάτοικος της περιοχής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του «γιατί αν μάθουν ότι μίλησα δεν ξέρω τι θα γίνει…», είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα