Ελλάδα

Τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών

Ακούστε το άρθρο

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την ένταξη στον κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, Εθνική Σύνταξη Ομογενών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Με την τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίδεται οριστική λύση στο ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, καθώς, όπως ορίζεται, καθίσταται δυνατή, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, η δυνατότητα χρηματοδότησης για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης.

Η ρύθμιση αποτελεί μία επιπλέον πρωτοβουλία με μόνιμο χαρακτήρα, που συμπληρώνει το πεδίο εφαρμογής της δράσης «Λευκές περιοχές». Με αυτήν, το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μη μόνιμων κατοίκων, έχει τη δυνατότητα για πρόσβαση στο περιεχόμενο των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης αλλά και του εξορθολογισμού της διαδικασίας ολοκλήρωσης ενός επενδυτικού σχεδίου, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε μια νέα ρύθμιση όσον αφορά το τελικό στάδιο του ελέγχου ενός επενδυτικού σχεδίου από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ).

Με τη ρύθμιση, προβλέπεται ότι η αίτηση ελέγχου θα πραγματοποιείται εφεξής από ορκωτό ελεγκτή/λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία. Τέλος, προβλέπεται η διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου του 30% των επενδυτικών οπτικοακουστικών έργων κάθε χρόνο, από τακτικά ή έκτακτα όργανα ελέγχου του ΕΚΟΜΕ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη νόμιμη πιστοποίηση έργου προβλέπεται διαδικασία αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Όλη η επικαιρότητα