Πολιτική

Τρόπους για εξυγίανση του ποδοσφαίρου ψάχνει το Μαξίμου

Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη για βαθιές τομές στο ποδόσφαιρο, σε συνεννόηση με την UEFA και την FIFA, προκειμένου να αλλάξουν όλα και τίποτα να μην θυμίζει την παρούσα κατάσταση αποτελεί τη βασική διαπίστωση του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από όσα επονείδιστα εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα.

Ήδη, ενόσω η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προετοιμάζονται για επαφές και διάλογο με όλους τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το Μαξίμου αποφάσισε χθες την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, καταγραφούν όλες οι απόψεις, αλλά και έως ότου γίνουν όλες οι συνεννοήσεις με τους εκτός συνόρων φορείς.

Αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής ενδιαφέρει πολύ κόσμο, είναι προφανές ότι τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή, αλλά και η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος επισκίασαν τα πάντα και μετεβλήθησαν στον μοναδικό, σχεδόν, θέμα της επικαιρότητας –κι αυτό παρά τα άλλα, σοβερότερα, θέματα που «τρέχουν» με αμείωτη ένταση.

Πάντως, κατά την τετράωρη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες με στενούς συνεργάτες του και με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, η κοινή συνισταμένη ήταν μία: πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακάθεκτη στη λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης πως «δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», αλλά και ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Άλλωστε, και κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την αποφασιστικότητά του να πάρει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. «Να κοπεί ο γόρδιος δεσμός», ήταν η βασική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την υποδοχή του κ. Θεοδωράκη στο πρωθυπουργικό γραφείο –και, μάλιστα, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, κατά τον τηλεοπτικό διάλογό του με τον κ. Θεοδωράκη, φρόντισε να στείλει τα δικά του μηνύματα, χρησιμοποιώντας τους χαρακτηρισμούς «στενάχωρο» και «δυσάρεστο» για το επονείδιστο σκηνικό στην Τούμπα, ενώ ταυτοχρόνως προανήγγειλε «αυστηρούς κανόνες», αλλά, κυρίως, την… εφαρμογή τους δίχως να υπολογίζει το πολιτικό κόστος…

«Είναι θέμα βούλησης και εγώ προσωπικά αισθάνομαι αποφασισμένος να προχωρήσω», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η κυβέρνηση, κατά πληροφορίες, συνεχίζει να έχει όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι, από τον ισόβιο αποκλεισμό παραγόντων που επιδεικνύουν κακή συμπεριφορά ως το «Grexit» του ελληνικού ποδοσφαίρου για 1 ή 2 χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρκεί να βρεθεί μία δικλίδα ασφαλείας προκειμένου να… μην πάρει η μπάλα και την Εθνική Ελλάδος.

Πηγή: NEWS247 

Όλη η επικαιρότητα