Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Τρύπα» 300 εκατ. ευρώ στον αυτοκινητόδρομο Μορέα

morias.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες προβλέπεται εκτός απροόπτου να οριστικοποιηθεί η διαπραγμάτευση της κοινοπραξίας Μορέας με τις τράπεζες για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκαλούν οι πολύ δυσμενείς προβλέψεις για την κυκλοφορία του έργου τα επόμενα χρόνια.

Είναι όμως εξαιρετικά αβέβαιο εάν η σύμβαση που πρέπει λάβει την έγκριση της ΕΕ και να κυρωθεί από την βουλή θα περάσει μέσα στο καλοκαίρι από το ελληνικό κοινοβούλιο ή θα μετατεθεί για το Σεπτέμβριο.

Χθες, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Δημήτρης Κούτρας προέβλεψε ότι οι εγγυήσεις που θα κληθεί να καλύψει το δημόσιο σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των τραπεζών θα φτάσουν τα 300 εκ. ευρώ.

Όπως διευκρίνισε το ποσό αυτό αφορά μόνο το στάδιο λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου σε όλη την περίοδο παραχώρησης, εκτίμησε όμως ότι λόγω της προβλεπόμενης αύξησης της κυκλοφορίας οι εγγυήσεις που θα δοθούν τελικά προς τις τράπεζες θα είναι μικρότερες.

Ο Μορέας έμεινε έξω από το πακέτο διαπραγμάτευσης των τεσσάρων άλλων οδικών αξόνων που κυρώθηκαν από την βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς τα προβλήματα χρηματοδότησης προέκυψαν εκ των υστέρων. Η παραχώρηση της Πελοποννήσου για την οποία έχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου έχει περιπέσει στην δίνη των τραπεζών από το περασμένο καλοκαίρι όταν η ΕΤΕπ σταμάτησε τη ροή χρηματοδότησης θεωρώντας επαχθές το κυκλοφοριακό μοντέλο του αυτοκινητοδρόμου που κατασκευάζεται από τον όμιλο Ελλάκτωρ με την συμμετοχή της Ιντρακόμ Συμμετοχών και της J&P Άβαξ.

Τα προβλεπόμενα έσοδα από τα διόδια της παραχώρησης το 2007 ήταν 45 εκ. ευρώ το χρόνο. Σήμερα, τα αντίστοιχα νούμερα έχουν υποχωρήσει στα 22 εκ. ευρώ με πρόβλεψη για δραματική συρρίκνωση στο μέλλον που κατά αρμόδιες πηγές του υπουργείου Υποδομών “είναι κατώτερες του χειρότερου σεναρίου”.

Οι χαμηλές προβλέψεις της ΕΤΕπ για την κυκλοφορία του δρόμου, οι οποίες επηρέασαν και την στάση των εμπορικών τραπεζών προκαλούν τον κίνδυνο ο παραχωρησιούχος να μην μπορεί στο στάδιο της λειτουργίας του έργου να αποπληρώσει τα δάνεια προς τους πιστωτές του.

Όπως είναι φυσικό αυτό προκαλεί νέα δεδομένα στο χρηματοδοτικό μοντέλο της παραχώρησης ενώ έχει παγώσει την κατασκευή (σ.σ η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι καλύπτει τις ανάγκες από ιδίους πόρους).

Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η Περιμετρική της Καλαμάτας και το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη από το οποίο είναι ήδη έτοιμα τα 44 χιλιόμετρα από τα 50 χλμ. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Κούτρας, το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του έργου ανέρχεται σε 80 εκ. Ευρώ.

Με τις καθυστερήσεις πάντως που υπάρχουν στο έργο εκτιμάται ότι θα δοθεί και νέα παράταση στην ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου που με βάση το τελευταίο σενάριο προέβλεπε παράδοση το Φθινόπωρο του 2014.

Πηγή: newmomey.gr

Όλη η επικαιρότητα