Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: H Ελλάδα πλέον αλλάζει σελίδα

Ακούστε το άρθρο

Στο θετικό σήμα του Eurogroup για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης αναφέρθηκε με το τέλος του συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  “Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση για την Ελλάδα σήμερα στο πρώτο γύρο των συζητήσεων του Eurogroup γιατί όλοι οι θεσμοί έκαναν πολύ καλά σχόλια που τόσο σύντομα φτάσαμε σε SLA με τους θεσμούς –και οι ελληνικές Αρχές και οι θεσμοί εργάστηκαν σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα και υπήρξε μια γενική αποδοχή για το γεγονός αυτό” σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος που τόνισε πως μένει το θέμα της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων το συντομότερο δυνατό.

“Ήταν πολύ καλή συνάντηση για την Ελλάδα γιατί ο Κλαους Ρέγκλινγκ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και ξεκαθάρισε ότι απέδωσαν καλύτερα από τις προσδοκίες του και τώρα πιστεύει ότι μέχρι το 2060 θα υπάρξει μείωση της τάξης του 25% στο ΑΕΠ του χρέους όχι 20% που αρχικά εκτιμούσε. Επομένως, συνολικά καλή συνάντηση, ακόμη μένει πολλή δουλειά να γίνει” πρόσθεσε για την διαπραγμάτευση.

“Πιστεύω ότι η Ελλάδα πλέον αλλάζει σελίδα και υπάρχει γενική συμφωνία ότι συμβαίνει αυτό. Οπότε πιστεύω ότι θα υπάρξει ακόμη καλύτερο το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου” σημείωσε τέλος ο υπουργός οικονομικών.

Για τον Σεντένο

“Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριο Σεντένο θα κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει την υποστήριξη πολλών προσώπων και όλο το Eurogroup πιστεύει ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά” σημείωσε για το νέο πρόεδρο. “Έχει πολλή δουλειά να κάνει, όχι μόνο για το Eurogroup αλλά και για την ατζέντα της βελτίωσης της οικονομικής αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης” πρόσθεσε για τον Πορτογάλο σοσιαλιστή ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα