Ελλάδα Πολιτική

Τσακαλώτος σε Βενιζέλο: Αφού τα έκανες όλα καλά, γιατί είσαι τόσο αποτυχημένος πολιτικός;

Σκληρή κόντρα με προσωπικές αναφορές ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον υπουργό Οικονομικών να χαρακτηρίζει «αποτυχημένο πολιτικό» τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ και εκείνος να του απαντά αποκαλώντας τον «αλαζόνα».

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι εάν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά στην εξουσία η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε καταφέρει καν να πάρει από την ΕΕ το «πράσινο φως» για την προληπτική γραμμή πίστωσης και ότι η ίδια απέτυχε να κλείσει την 5η αξιολόγηση. Ο κ. Βενιζέλος πήρε, στη συνέχεια και πάλι τον λόγο και εξαπέλυσε νέα δεύτερη επίθεση στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι ουσιαστικά συνέχισε την δική του πολιτική για τo PSI.

«Είναι να απορεί κανείς αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί ήσαστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον κ. Βενιζέλο σε πολύ έντονο ύφος. «Χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζόνας και ανεπίγνωστος» απάντησε σε αντίστοιχο ύφος ο κ. Βενιζέλος και διαμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο ότι θα λάβει την απάντησή του από τον ελληνικό λαό και  από τον ιστορικό του μέλλοντος. «Να ξεκαβαλικέψετε» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον πολιτικό αντίπαλό του.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα