Κόσμος

Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Ο ηθοποιός κέρδισε μετά θάνατον βραβείο Emmy

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών το 2020, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών το 2020, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, τιμήθηκε με βραβείο Emmy.

Πιο συγκεκριμένα, η Television Academy τίμησε τη μνήμη του ηθοποιού με ένα, μετά θάνατον βραβείο. Η διάκριση αφορά τα voice-overs που είχε κάνει ο Μπόουζμαν για τον χαρακτήρα του, «Black Panther», της σειράς κινουμένων σχεδίων What If…? της Marvel Studios για το Disney+.

Το What If…? έκανε πρεμιέρα στη συνδρομητική υπηρεσία σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά το θάνατο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Η σειρά εξερευνά εναλλακτικές χρονοδιαδρομές στο πολυσύμπαν της Marvel, που δείχνουν τι θα συνέβαινε αν σημαντικές στιγμές από τις ταινίες, είχαν διαφορετική κατάληξη. Ο ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε τον Star-Lord T’Challa στη σειρά κινουμένων σχεδίων βραβεύτηκε, ενώ η συμμετοχή του στη σειρά έμελλε να είναι από τις τελευταίες του.

Πέρα από το What If…?, Μπόουζμαν έχει αφήσει το στίγμα του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, προσφέροντας ερμηνείες στα Captain America: Civil War, Black Panther και Avengers: End Game και μάλιστα η σόλο ταινία Black Panther, στην οποία συμμετείχε, έγινε η πρώτη superhero κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κερδίζοντας εν τέλει τρία χρυσά αγαλματίδια από την Ακαδημία.

Marvel Studios' What If...? | Official Trailer | Disney+

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το σίκουελ Black Panther: Wakanda Forever

Το σίκουελ, Black Panther: Wakanda Forever, είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου του 2022. Στη σκηνοθεσία του «Wakanda Forever» συναντάμε ξανά τον Ράιαν Κούγκλερ, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη Black Panther ταινία και έχει γυρίσει επίσης τα Creed, Fruitvale Station και το πολυβραβευμένο Judas and the Black Messiah.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Λετίσια Ράιτ που θα ενσαρκώσει ξανά την πριγκίπισσα της Wakanda, Σούρι, ενώ ο Μάρτιν Φρίμαν θα επιστρέψει στο ρόλο του Έβετ Ρος, όπως και η Λουπίτα Νιόνγκο στο ρόλο της Νάκια. Το cast θα συμπληρώσουν οι Τένοτς Ουέρτα ως Ναμόρ, Άντζελα Μπάσετ, Ντανάι Γκουρίρα, Ουίνστον Ντιούκ, Ντομινίκ Θορν.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα