Πολιτική

Τσαπανίδου: Κοστολογημένο και ρεαλιστικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη για τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα ως «πολιτικού τυμβωρύχου του Ανδρέα Παπανδρέου» και «τα 11 σημεία σύγκλισης» με τις προοδευτικές δυνάμεις.
Ακούστε το άρθρο

Μια ημέρα μετά την παρουσίαση του «Συμβολαίου Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου στο Λαύριο, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ρεαλιστικό, κοστολογημένο και θα φέρει την πολιτική αλλαγή». 

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Τσαπανίδου ανέφερε ότι «η χθεσινή ήταν μία μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του “συμβολαίου για την αλλαγή”, ώστε να δει ο κόσμος το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και τα κόμματα της προοδευτικής συμμαχίας να δουν πάνω σε ποια πράγματα θα συμφωνήσουμε». Επεσήμανε δε, πως τα 11 άρθρα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούν μια «βάση συζήτησης».

Για τις μομφές της ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει όσο δύο μνημόνια, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε λέγοντας πως, «είναι 5,5 δις η εφαρμογή όλων των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το πρώτο εξάμηνο μάλιστα είναι λιγότερα, γιατί μιλάμε ανά έτος. Είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και θα φέρει την πολιτική αλλαγή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως σχολίασε ότι «έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ κοστολογεί το δικό μας πρόγραμμα και έχει βάλει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το πρόγραμμα. Αναρωτιέμαι πως γίνεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να απασχολεί δημοσίους υπαλλήλους για να κοστολογήσει το πρόγραμμα ενός κόμματος ενόψει των εκλογών».

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Αλέξη Τσίπρα ως «πολιτικό τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου», η κ. Τσαπανίδου σχολίασε πως, «δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Η παρουσίαση του προγράμματος ήταν ανοιχτή στον κόσμο και θα την κρίνει, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να χρησιμοποιεί όποιους χαρακτηρισμούς θέλει. Εμείς έχουμε ανοίξει ένα πρόγραμμα μπροστά του, και τον καλούμε να μας πει πού συμφωνεί, πού όχι, και πού υπάρχει περιθώριο σύγκλισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κόμματα που μπορούν να συμφωνήσουν σε πολλά θέματα. Ο κ. Ανδρουλάκης κρίνεται όπως όλοι μας, εμείς δεν χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς για κανέναν» κατέληξε.

Σε ερωτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός προς το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 που έχουν δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετα με οποιαδήποτε συνεργασία ή «ανοχή» και για το εάν το πρόγραμμα διακυβέρνησης θα τεθεί μόνο εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η Πόπη Τσαπανίδου επανέλαβε ότι «μόνο εάν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα μπορέσει να κάνει αυτή τη συζήτηση έτσι ώστε να καταλήξει σε μία προοδευτική σύγκλιση με τα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Όλα τα κόμματα αυτού του χώρου θα έχουν μπροστά τους τα 11 αυτά άρθρα και πάνω σε αυτό θα γίνει συζήτηση και σύγκλιση» είπε.

«Βγαίνουν τα νούμερα για να σχηματίσει κυβέρνηση το πρώτο με το τρίτο κόμμα», κατέληξε η κ. Τσαπανίδου.

Όλη η επικαιρότητα