Categories: Πολιτική

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: «Οι πολίτες κατάλαβαν πολύ καλά τι εννοούσα»

Share

Στον Γιάννη Οικονόμου απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου για το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου στην παραδοχή της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ «αν χάσουμε θα είναι επειδή θα έχει παραπλανηθεί ο κόσμος».

«Πρώτα από όλα, η θέση αυτή σημαίνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τους πολίτες ως πολίτες μειωμένης αντίληψης», σχολίασε, νωρίτερα, ο Γιάννης Οικονόμου την επίμαχη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου ότι μία ενδεχόμενη ήττα του κόμματός της θα προκύψει από την κυβερνητική προπαγάνδα και την παραπλάνηση των πολιτών. «Θεωρούν ότι οι πολίτες είναι χαζοί και ανόητοι. Ότι κάποιος μπορεί να τους κοροϊδέψει», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αλήθεια τώρα κύριε Οικονόμου;» διερωτάται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, συμπληρώνοντας: «Οι πολίτες κατάλαβαν πολύ καλά τι εννοούσα». «Εσείς και η προπαγανδιστική σας εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα το καταλάβετε το βράδυ των εκλογών», σημειώνει.

«Πρώτα από όλα, η θέση αυτή σημαίνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τους πολίτες ως πολίτες μειωμένης αντίληψης. Θεωρούν ότι οι πολίτες είναι χαζοί και ανόητοι. Ότι κάποιος μπορεί να τους κοροϊδέψει. Δεν καταλαβαίνουν ότι πληρώνουν 35% μειωμένο ΕΝΦΙΑ, ότι οι συνταξιούχοι πήραν αύξηση, ότι τα σύνορα φυλάσσονται. Εμείς δεν θεωρούμε ότι οι πολίτες είναι μειωμένης αντίληψης. Αυτοί που μιλούσαν για πανδημία Μητσοτάκη, για στοκάρισμα εμβολίων μιλούν για fake news; Αυτοί που μιλούσαν για νεκρό παιδί στον Έβρο και πως οι λιμενικοί μας βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και τους πνίγουν μιλούν για ψέματα;», είχε σημειώσει, νωρίτερα, ο Γιάννης Οικονόμου.

Τσαπανίδου για στεγαστικά δάνεια

Σε άλλη γραπτή δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου αναφέρθηκε στα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι «μοναδική λύση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης έδωσε χείρα βοηθείας στις τράπεζες για να αποκομίσουν κέρδη τεσσάρων δισ. και σχολιάζει πως τώρα, προεκλογικά, εκείνες της δίνουν χείρα βοηθείας «με ένα μέτρο-ασπιρίνη για τους δανειολήπτες».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Τσαπανίδου:

«Με τα επιτόκια δανεισμού να έχουν εκτιναχτεί και το εισόδημα να βυθίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται στον προθάλαμο ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών. Σήμερα, ακούμε ότι θα παγώσουν για τους ενήμερους δανειολήπτες τα επιτόκια από τυχόν νέες αυξήσεις. Σήμερα!

Η κυβέρνηση έδωσε εν μέσω κρίσης, χείρα βοηθείας στις τράπεζες να αποκομίσουν κέρδη τεσσάρων δισεκατομμυρίων. Και τώρα οι τράπεζες δίνουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με ένα μέτρο-ασπιρίνη για τους δανειολήπτες.

Πιστεύει κανείς ότι αυτή είναι η λύση σε ένα δραματικό πρόβλημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει. Μόνη ρεαλιστική και δίκαιη λύση είναι: Η ρύθμιση χρεών. Η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η υποχρέωση των πιστωτών να προσέρχονται σε διαδικασία συμβιβασμού με τους δανειολήπτες. Η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής.

Το ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλαδή, για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Πηγή: newsit.gr