Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Τσίπρας αλλιώς: Η πατρότητα, τα χόμπι, οι φοβίες και η… Κάρμεν

Ακούστε το άρθρο

Πέρα από το διακύβευμα των εκλογών και τον απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας αποκάλυψε αν έχει φοβίες, ποιες σειρές και βιβλία ξεχώρισε τελευταία αλλά και περιέγραψε τις λίγες, λόγω φόρτου εργασίας, αλλά ανεκτίμητες στιγμές που περνάει με τα δύο του παιδιά, τον Ορφέα και τον Φοίβο.

«Φτιάχνω πρωινό στα παιδιά»

«Δυστυχώς, όταν επιστρέφω το βράδυ δεν βλέπω ούτε τον Φοίβο ούτε τον Ορφέα. Επιστρέφω συνήθως μετά τις 11 και τα παιδιά κοιμούνται. Αλλά κάθε πρωί σηκώνομαι στις 7 και τους ξυπνάω. Παίζουμε, συζητάμε, ντυνόμαστε, τους φτιάχνω το πρωινό, πολλές φορές τους πηγαίνω στο σχολείο και μετά πηγαίνω στο γραφείο μου. Είναι οι πιο όμορφες στιγμές μέσα στη διάρκεια της μέρας μου. Σας διαβεβαιώνω ότι η ευθύνη να είσαι καλός πατέρας είναι το ίδιο βαριά και δύσκολη με την ευθύνη να είσαι καλός Πρωθυπουργός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κάρμεν και η οικογένεια Τσίπρα

Παράλληλα αποκάλυψε και το όνομα του νέου μέλους της οικογένειας, της σκυλίτσας με την οποία φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η νέα μου φίλη ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

«Ήταν το δώρο που μας ζητούσαν επίμονα εδώ και καιρό τα παιδιά μας. Αποφασίσαμε να τους κάνουμε έκπληξη και να τους πάρουμε ένα σκυλάκι. Την ονόμασαν Κάρμεν. Είναι πολύ γλυκιά. Και επιτέλους έχουμε και ένα κορίτσι στο σπίτι» λέει χαριτολογώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας και… Casa de Papel

Προλαβαίνει όμως ένας πρωθυπουργός με τόσες υποχρεώσεις να διαβάσει; Ποιο ήταν το βιβλίο που ξεχώρισε τελευταία; Περισσεύει χρόνος για τηλεοπτικές σειρές;

«Το τελευταίο ήταν στις διακοπές του Πάσχα, ένα βιβλίο που διαβάζεται σχεδόν μονορούφι και αφορά στη περίοδο των ναζί στη Γερμανία. Λέγεται «Ημερήσια Διάταξη» και, όπως διαπίστωσα, είναι ενός αξιόλογου συγγραφέα, του Éric Vuillard. Τηλεοπτικές σειρές, ας είναι καλά το Netflix και το iΡad. Είδα όλο το «Casa de Papel» στο αεροπλάνο και τα βράδια στο κρεβάτι, πριν κοιμηθώ. Έχω δει και μέρος από την ιταλική σειρά «Suburra». Μετά ήρθε η προεκλογική περίοδος..».

Τι φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας;

Όσο για το αν έχει φοβίες ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι μάλλον έχει μάθει να «παίρνει αγκαλιά» τους φόβους του και να εξοικειώνεται με ο,τι τον τρομάζει.

«Δεν νομίζω ότι έχω φοβίες. Και, γενικά, όταν έχω τις ξεπερνάω εύκολα. Παλιότερα δεν αισθανόμουν τόσο άνετα στο αεροπλάνο. Τώρα είναι μια ρουτίνα, ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες παραμένω πολύ χαλαρός. Μικρός φοβόμουν πολύ τα φίδια. Τώρα τα απεχθάνομαι, αλλά δεν με τρομάζουν. Τρομάζω, όμως, στον σεισμό. Αυτό δεν το έχω ξεπεράσει. Ίσως γιατί, ευτυχώς, συμβαίνει σπάνια και δεν έχω εξασκηθεί ούτε και εξοικειωθεί μαζί του…» λέει ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτήν τη ζωή, ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Στην ερώτηση τι θεωρεί σημαντικό στη ζωή ο Αλέξης Τσίπρας ήταν λακωνικός αλλά σαφής.

«Τις αξίες που κουβαλάς μέσα σου. Και την αγάπη στους ανθρώπους. Την αγάπη που παίρνεις και κυρίως την αγάπη που δίνεις στους ανθρώπους. Γιατί σε αυτήν τη ζωή, ό,τι δίνεις, παίρνει»καταλήγει.

Με πληροφορίες από Lifo

Όλη η επικαιρότητα