Πολιτική

Τσίπρας: «Δεν ανεχόμαστε παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας από τους δανειστές»

Ακούστε το άρθρο
Ευθύνες για κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης επέρριψε στην πλευρά των δανειστών ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας και της πορείας της οικονομίας προς την ανάκαμψη, και κάλεσε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τουσκ να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης για να βρεθεί εκεί η λύση.

Αναλυτικότερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση η τακτική των δανειστών να κωλυσιεργούν στις διαπραγματεύσεις και να αλλάζουν τους συμφωνημένους στόχους.

Υποστήριξε ότι με ευθύνη των δανειστών καθυστέρησε το κλείσιμο της α’ αξιολόγησης, όπως συμβαίνει και τώρα. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ορισμένοι από τους πιστωτές βάζουν εμπόδια στην ανάκαμψη της οικονομίας, που είναι προ των πυλών, και την έξοδό της από το πρόγραμμα σε ένα χρόνο.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα