Τσίπρας: Δεν μας πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει

Για όλους και για όλα απάντησε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διαδικασίας iASK&WATCH που εγκαινιάστηκε σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ζωντανά στις ερωτήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώθηκαν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του iSYRIZA και… έβγαλε αρκετές ειδήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως στην επόμενη διακυβέρνηση του κόμματος, η 13η σύνταξη θα δοθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους, ακόμη και σε αυτούς που δεν θεωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επίσης στο ερώτημα μέλους του iSYRIZA για το “πότε θα καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία”, ο κ. Τσίπρας απάντησε με τη φράση «φάγαμε πολύ ξύλο χθες γιατί είπαμε μία αλήθεια».

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανήλθε με αυτό τον τρόπο στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει στη δεύτερη φορά Αριστερά, το κόμμα να δει τι θα κάνει με τους αρμούς της εξουσίας.

Η άποψή του αυτή ξεσήκωσε έντονη κριτική από την κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει πως “δεν μας πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Η Αριστερά δεν έρχεται για να εκδικηθεί. Όμως δεν ήμασταν αρκετά αποφασιστικοί γιατί το τρίπτυχο, κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατία και λογοδοσία πρέπει να γίνει πράξη. Εμείς συναντήσαμε και παραλάβαμε ένα κομματικό κράτος , ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε 15 διευθυντές εν μία νυκτί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς είπαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές με την καλή μας την καρδιά για να μην μας κατηγορούν ότι αλλάζουμε. Είναι λάθος, αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς γιατί όσοι έμειναν δεν είχαν μπει με αξιοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τους δικούς μας αλλά τους άξιους».

Σε ερώτηση γιατί η αντιπολίτευση που ασκεί δεν έχει δυναμισμό, διερωτήθηκε: Αλήθεια; Αυτό είναι κάτι που το ακούω πιο πολύ από τους συριζαίους. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι πάντοτε αποτελεσματικό.»

Επίσης αναφέρθηκε στα τρια πράγματα που θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές: «Να δικαιώσει τους πολίτες που τον ψήφισαν, να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους που προτίμησαν την αποχή και να πείσει και κάποιους από τους πολίτες που ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δεδομένο ότι πρέπει να φωνάζεις για να υπερτερείς. Όμως σίγουρα πρέπει να κάνεις εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση. Κι εμείς στα μεγάλα θέματα κάνουμε. Τώρα, αν θα πρέπει τα στελέχη μας να γίνουν καλύτερα στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ ή η κοινοβουλευτική ομάδα να γίνει καλύτερη αυτό ναι εκεί μπορούμε να βελτιωθούμε»

Από κει και πέρα σε άλλες άνετος και χαλαρός δέχθηκε να βγάλει μια selfie με ένα μέλος από την Αίγινα αστειευόμενος πως “δεν θα βγάζεις selfie μόνο με τον Φλαμπουράρη”, ενώ σε άλλο ερώτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα διαπλοκής και διαφάνειας θα πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι είπε: Εσύ μάλλον συμπαθείς πολύ τον Πολάκη».

via