Πολιτική

Τσίπρας: Δεν τίθεται θέμα γεωπολιτικού προσανατολισμού

alexis-tsipras3.jpg
Ακούστε το άρθρο
Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι όποιες κινήσεις της κυβέρνησης προσβλέπουν στην αναβάθμισή του παρείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά την ενημέρωσή του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές» δήλωσε.

Ακόμη, σημείωσε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις, για να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία. «Την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήπτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα