Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Τσίπρας: «Λάβαμε το μήνυμα, υπάρχει και β’ ημίχρονο»

Ακούστε το άρθρο

“Ευχαριστώ τους πολίτες που μας στήριξαν σε αυτή τη μάχη” είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι “είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Χάσαμε μια μάχη. Αλλά έχουμε μπροστά μας το πόλεμο”.

“Δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Έχουμε μάθει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά, Το ίδιο κάνουμε και τώρα” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

“Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αλλά ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο στη ζωή δεν είναι αν θα πέσεις, αλλά αν θα σηκωθείς”. Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: “σας ζητώ λοιπόν σήμερα μαζί να σηκωθούμε ν’ ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε».

Ανέφερε ότι “λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών” και εξήγησε: “Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοί είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε. Απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα των εκλογών είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών” είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε:

“Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές,ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών”.

“Την επομένη των εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς, τον κο Γεωργιάδη, τον κο Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία” ανέφερε, δίνοντας έτσι μια πρόγευση του διλήμματος το οποίο θα προτάξει στο δρόμο για την εθνική κάλπη.

“Προγραμματικά”, συνέχισε, “είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασίας και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο ημίχρονο, που είναι η εθνική κάλπη, και δεν θα πρέπει κάποιοι να συμπεριφέρονται σαν να έχουν ήδη αναλάβει την εξουσία.

Όλη η επικαιρότητα