Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Μονομαχία στην… «Άγρια Δύση»

Ακούστε το άρθρο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα μεταφερθεί το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις επόμενες ημέρες. Η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία από τη μια πλευρά και το διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο που έχει παραγραμματισθεί με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Πάτρα από την άλλη, προμηνύουν ένα θερμό πολιτικό εξαήμερο με ανταλλαγή πυρών που δεν θα περιοριστούν στα γενικότερα πολιτικά θέματα αλλά θα επικεντρωθούν και στα σοβαρά ζητήματα περιφερειακού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της ΝΟΔΕ, αλλά και στην υπόσχεση που είχε δώσει κατά την εσωκομματική προεκλογική του εξόρμηση τον Πύργο, έρχεται αύριο και θα περιοδεύσει σχεδόν σε όλο το νομό. Με βάση το σχέδιο του προγράμματος που έχουν καταρτίσει οι επιτελείς του γραφείου του θα επισκεφθεί αρκετές πόλεις του κάμπου και θα έχει συναντήσεις με αιρετούς , εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων. Παράλληλα θα θελήσει να μιλήσει και με τον απλό κόσμο κατι που συνηθίζει να κάνει σε όλες τις περιοδείες του στην ελληνική περιφέρεια. Στην κεντρική του ομιλία που έχει προγραμματισθεί για αύριο το βράδυ στις 7.00 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ότι θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα.

Ωστόσο, ευρισκόμενος σ’ έναν από τους πιο παραμελημένους νομούς της χώρας είναι βέβαιο ότι θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της ελληνικής περιφέρειας, ενώ θα αναφερθεί και σε συγκεκριμένες υστερήσεις της Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας. Κορυφαίο θέμα στην άτζεντα του θα είναι φυσικά η μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος για το οποίο θα καταγγείλει την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάτμηση ενός ώριμου έργου μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιχειρηματικών συμφερόντων.

Απαντήσεις σε όλα

Η απάντηση του κ. Τσίπρα στις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα έρθει πέντε ημέρες αργότερα από το βήμα του 9ου αναπτυξιακού συνεδρίου στην Πάτρα, το οποίο θα κλείσει με την ομιλία του Πρωθυπουργού το βράδυ της Τρίτης. Η εντολή που έχει δοθεί από το Μαξίμου στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταγράψουν κάθε δήλωση και τοποθέτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις για όλους και για όλα. Βεβαίως ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει και σε εξαγγελίες για συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, πολλά από τα οποία αφορούν και την Ηλεία. Ο δρόμος «Πάτρα – Πύργος», το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, η αναβάθμιση του φράγματος στον Πηνειό, η υλοποίηση νέων έργων στα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης, η βελτίωση της Ε.Ο Πύργου – Καλού Νερού, η μόνιμη στέγαση του Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους είναι ορισμένα από αυτά.

Εϊναι πολύ πιθανό, αν κριθεί σκόπιμο, ο κ. Τσίπρας να βρεθεί από το πρωί της Τρίτης στη Δυτική Ελλάδα και να κάνει στοχευμένες επισκέψεις στην Ηλεία ή στην Αιτωλοακαρνανία. Ήδη το Μαξίμου έχει δεχθεί συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες και επεξεργάζεται. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», για την Ηλεία οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν το κέντρο Φιλοξενίας των προσφύγων στη Μυρσίνη και το φράγμα του Πηνειού. Το βέβαιο είναι πάντως ότι στην Ηλεία θα βρεθούν το δίημερο Δευτέρας και Τρίτης αρκετοί υπουργοί. Ήδη  έχει «κλειδώσει» η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ είναι πολύ πιθανό να έρθει ακόμη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπιρτζης και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξαγγελίες που θα γίνουν από υπουργούς στις θεματικές συνεδρίες, όπως του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, της υπουργού Λύδιας Κονιόρδου και άλλων

Όλη η επικαιρότητα