Πολιτική

Τσίπρας: «Να ξεκολλήσουν από συρτάρια υπουργών φάκελοι για επενδύσεις»

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς τους υπουργούς να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες για ήδη ώριμες επενδύσεις έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Δεν χρειάζεται να εφησυχάζουμε. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες» είπε, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκολλήσουν από τα συρτάρια των υπουργών φάκελοι που έχουν εγκλωβιστεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Πρέπει να υπάρξει συντονισμός και αυστηρότητα» είπε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε νέο περιβάλλον από την προηγούμενη Πέμπτη και ότι είναι πια καθαρός ο ορίζοντας εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμφωνία του Eurogroup κυρίως για τέσσερις λόγους:

  • Προσδιορίστηκαν με σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
  • Έγινε δεκτή η γαλλική πρόταση για την ρήτρα ανάπτυξης.
  • Περιελήφθησαν δεσμεύσεις για δράσεις και ειδικά προγράμματα για την ανάπτυξη. Έγινε δεκτό το αίτημα για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας.
  • Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε μίζερη για τη χώρα την κριτική της Αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, τόσο της κυβέρνησης, όσο και των παραγωγικών δυνάμεων για στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

«Μπορούμε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε, κάνοντας λόγο για μια ανάπτυξη που δεν θα είναι μόνο για λίγους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συμβασιούχων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί η βέλτιση λύση.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα