Πολιτική

Τσίπρας: «Προϋπόθεση της αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «η ακρίβεια έχει μετατρέψει την καθημερινότητα σε ένα Γολγοθά».
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση» είπε ένας κάτοικος Άργους στον Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «ένας τρόπος υπάρχει. Η ψήφος του ελληνικού λαού» στις εκλογές. 

Στην ομιλία του σε κατοίκους, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η κάλπη έχει να κάνει με τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Τα προβλήματα των πολιτών είναι κοινά, δεν έχουν να κάνουν με τους διαχωρισμούς αριστερά, δεξιά κέντρο. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την ελπίδα που λείπει από τους ανθρώπους, την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι μπορούμε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά να δημιουργήσουμε μία νέα προοπτική στον τόπο με δικαιοσύνη, περισσότερη δικαιοσύνη».

(EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «η ακρίβεια έχει μετατρέψει την καθημερινότητα σε ένα Γολγοθά, το εισόδημα δεν βγαίνει μετά την τρίτη εβδομάδα του μήνα, το αίσθημα ανασφάλειας αβεβαιότητας κυριαρχεί για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει, αλλά ποια μέρα θα μας ξημερώσει. Εάν θα συνεχίζουμε να βουλιάζουμε ή θα αλλάξουμε και προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση».

(EUROKINISSI)

Απαντώντας στην παρατήρηση ψηφοφόρου για την αλλαγή κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική αλλαγή. Όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στην πολιτική που ασκείται, για να συναντηθεί με τις αλλαγές στη καθημερινότητα των πολιτών και στην ζωή μας».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η αλλαγή θα προκύψει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει αύξηση μισθών μείωση τιμών ρύθμιση χρεών, ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, όχι ένα κράτος αναποτελεσματικό που γεμίζει ανασφάλεια τους πολίτες όπως είδαμε δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο στα Τέμπη. Ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη με έναν ισχυρό σύστημα υγείας ώστε να έχουμε ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας συνθήκες περίθαλψης για όλους».

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «οι πολιτικοί λογοδοτούν στην κάλπη και αυτοί που θα τους κρίνετε είστε εσείς, οι Έλληνες πολίτες». Σε νέα παρατήρηση ότι «αυτά που έγιναν δεν πρέπει να ξεχαστούν», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Εμείς όμως ερχόμαστε να χτίσουμε, όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να βάλουμε κανόνες και να δώσουμε μία προοπτική, προοπτική ισονομίας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας». Κλείνοντας υπογράμμισε το σύνθημά μας είναι «δικαιοσύνη παντού και αυτό σημαίνει δικαιοσύνη και στην Δικαιοσύνη.

Όλη η επικαιρότητα