Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Τσίπρας: «Θα δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη»

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

«Ανακοινώσαμε μέτρα, τα οποία θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία…Εκτιμούμε και εγώ και ο κ.Τσακαλώτος ότι στο τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για περισσότερα μέτρα ανάπτυξης και στήριξης. Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί η εθνική σύνταξη.

Χάσαμε το 25% του εθνικού μας εισοδήματος από το 2010 έως το 2015, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη κι εμείς καταφέραμε , μετά από ένα δύσκολο συμβιβασμό, να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, με το 1/10 της λιτότητας Να συζητήσουμε ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ και έκοψε τις συντάξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Την τελική έγκριση για το σχέδιό μου θα την δώσει ο λαός. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ψηφοδέλτιό του είναι και μια ψήφος έγκρισης σ’αυτό το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης των πιο αδύναμων και η ψήφος στον κ.Μητσοτάκη ψήφος απόρριψης τους», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

via

Όλη η επικαιρότητα