Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Αυστραλό λεξ Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρότερνταμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα του 2022, δίνοντας στην Ολλανδία συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της Μελβούρνης.
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ρότερνταμ, όντας το φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου 500αριου της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα του 2022, δίνοντας στην Ολλανδία συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της Μελβούρνης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, δίχως καν να ανεβάσει στροφές, επικράτησε για πλάκα του Άλεξ Ντε Μινόρ με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρότερνταμ.


Εκεί, θα συναντήσει την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Γίρι Λεχέτσκα. Ο 20χρονος Τσέχος, μετά τους Σαποβάλοφ και Φαν ντε Σάντσχουλπ, πέταξε εκτός και τον Μουσέτι, παίρνοντας την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό ATP. Ο αγώνας με τον Λεχέτσκα θα αρχίσει στις 16.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 6.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα με τον Ντε Μινόρ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του στο πρώτο σετ, έκανε ένα καθοριστικό μπρέι κι έκανε το 1-0 με 6-4 στα γκέιμ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε φουριόζος με δύο μπρέικ, κάνοντας πολύ γρήγορα το 3-0. Ο Ντε Μινόρ αντέδρασε και με μπρέικ μείωσε σε 3-1, ενώ στη συνέχεια πήρε δύσκολα το σέρβις γκέιμ του για το 3-2.

Κάπου εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σοβαρεύτηκε, υπερασπίστηκε το σερβίς του του κι έφτασε στη νίκη με 6-4 στο δεύτερο σετ.

Όλη η επικαιρότητα