Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: «Στη διάρκεια ενός γκραν σλαμ δεν υπάρχει πλάνο»

"Ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στη διάρκεια ενός ματς"
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα… προβλήματα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε σήμερα στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, μετά τη νίκη του επί του Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα με 6-3, 7-6(4), 6-2, ωστόσο μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι «βαδίζει» χωρίς πλάνο στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ.

Δεδομένου ότι στα προημιτελικά διασταυρώνεται με το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δήλωσε ότι δεν έχει κάποιο σχέδιο για το υπόλοιπο του τουρνουά και πως, αντίθετα, προσαρμόζεται σε ό,τι… έρχεται προς το μέρος του.

«Στη διάρκεια ενός γκραν σλαμ, δεν υπάρχει πλάνο» είπε ο 24χρονος πρωταθλητής και συνέχισε: «Πράγματα πετάγονται προς εσένα κι εσύ απλά πρέπει να αντιδράσεις σε αυτά και να κάνεις κάτι. Επομένως, εύχομαι να υπήρχε ένα πλάνο. Ίσως στο μυαλό του Ράφα (σ.σ. Ναδάλ, ο πολυνίκης του τουρνουά με 14 τίτλους), όταν παίζει εδώ, υπάρχει κάποιου είδους πλάνο. Όμως, απλά πρέπει να προσαρμοστείς στα χτυπήματα του κάθε παίκτη, στην ιδέα του κάθε παίκτη για το πως πρόκειται να παίξουν εναντίον σου. Έτσι “δουλεύουν” τα πράγματα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στη διάρκεια ενός ματς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα