Ηλεία

Τυφώνας «σάρωσε» το κάμπινγκ της Κουρούτας!

kourouta-51.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην παραλία της Κουρούτας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του δημοτικού κάμπινγκ, το οποίο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και μετρά πληγές.

Οι ισχυροί άνεμοι που άρχισαν να πνέουν γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και ο τυφώνας που σάρωσε την περιοχή στις 3:30 τα ξημερώματα, άφησαν πίσω τους συντρίμμια και η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του κάμπινγκ είναι πραγματικά χαώδης, αφού δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

 

Σωροί από δένδρα


Εντός του κάμπινγκ αλλά και στο χώρο του παρκινγκ τα δένδρα κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Περισσότερα από 30 δένδρα ξεριζώθηκαν και κατέρρευσαν, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ. Το κεντρικό εστιατόριο έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, καθώς καταστράφηκε τμήμα της κατασκευής, ενώ δένδρα κατέρρευσαν και το καταπλάκωσαν. Ίδια είναι η κατάσταση και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του κάμπινγκ, όπου ισοπεδώθηκαν στέγαστρα, ενώ ξύλινες και τσίγκινες στέγες ‘πέταξαν’ στον αέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξηλώθηκαν ακόμη και σιδερένιες κολώνες φωτισμού, που είχαν τσιμεντένια βάση.

 

Πρωτόγνωρες εικόνες


Η είσοδος του κάμπινγκ είχε αποκλειστεί από πτώσεις δένδρων και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας το πρωί για να απομακρύνει τα δένδρα, ενώ αποκλεισμένη παραμένει η οικία του προέδρου του Συλλόγου οικιστών Κουρούτας κ. Δημήτρη Γεωργόπουλου, ο οποίος μίλησε στο patrisnews.com για τα όσα συνέβησαν στην περιοχή: «Γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα πέρασε τυφώνας από το χώρο του κάμπινγκ και όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται πλέον σε πλήρη αποσύνθεση. Εγώ ενημέρωσα από την πρώτη στιγμή την ΕΤΑΔ ΑΕ, εκεί που ανήκει πλέον το κάμπινγκ, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ήρθαν από το δήμο Ήλιδας και εκτιμώ ότι απαιτείται συνεργασία από όλους επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Και πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή είχαμε αντίστοιχο φαινόμενο, όχι όμως τέτοιας έκτασης. Εμείς προτείνουμε να κοπούν τα κλαδιά των δένδρων και να ξαναφυτευτούν. Είναι κάτι όμως που θα το δούμε, ενώ αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι θα πρέπει οι πολίτες να προσέχουν και να μην βάζουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τα δένδρα» τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος.

Το μεσημέρι έκαναν αυτοψία στην περιοχή ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Ακινήτων του δήμου Ήλιδας κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασίλης Γκρίλλας και μαζί και με τον κ. Γεωργόπουλο προχώρησαν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης για να μην σημειωθούν ατυχήματα.


Όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθόπουλος, η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και αφού ενημέρωσε και το Δήμαρχο Ήλιδας θα προχωρούσε και σε επικοινωνία με την ΕΤΑΔ. Και ο ίδιος επεσήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια κάποια δένδρα αφού κλαδευτούν πολύ βαθιά να ξαναφυτευτούν και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα το πρωί.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα