Βιβλίο

Τυπογραφικό λάθος αξίας 23.000 € στον «Χάρι Πότερ και τη Φιλοσοφική Λίθο»

newego_large_t_1101_54743145_type13145.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είστε από τους φανατικούς του Χάρι Πότερ και έχετε στα χέρια σας ένα από τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», που κυκλοφόρησε το 1997 στα αγγλικά, τότε ψάξτε την βιβλιοθήκη σας και ρίξτε του μία καλύτερη ματιά.

Ίσως να είστε από τους τυχερούς που έχετε αγοράσει ένα από τα πρώτα 500 αντίτυπα του βιβλίου που έχουν ένα μικρό τυπογραφικό λάθος, το οποίο είναι όμως ικανό να σας κάνει πλουσιότερους κατά περίπου 23.000  ευρώ.

Κάθε ένα από τα πρώτα 500 αντίγραφα του βιβλίου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει ένα μικρό λάθος στη σελίδα 53, στην οποία περιγράφεται μία λίστα με υλικά που θα πρέπει κάθε μαθητευόμενος μάγος να έχει μαζί του πηγαίνοντας στη σχολή μαγείας του Χόγκουαρτς.

Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα καζάνι, ένα τηλεσκόπιο και μία σειρά από βαρίδια ζυγίσματος από ορείχαλκο. Οι προσεκτικοί αναγνώστες του βιβλίου έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει μία επανάληψη στη λίστα της φράσης «ένα ραβδί».

Έτσι, χάρη σ’ αυτό το λάθος ένα από τα σπάνια βιβλία αυτής της πρώτης έκδοσης θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο Λονδίνο.

Τα πρώτα 500 βιβλία που έχουν αυτό το τυπογραφικό λάθος είναι ένα μικρό μέρος από το σύνολο των 400 εκατομμυρίων αντιτύπων που έχει πουλήσει η σειρά του Χάρι Πότερ σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1997 που κυκλοφόρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλη η επικαιρότητα