Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα

Ακούστε το άρθρο

Κατα μέτωπο επίθεση έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με στόχο να μπει ένας τέλος στην αυθαίρετη δόμηση. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος το πιθανότερο αύριο ο κ. Σταθάκης ανακοινώνει το πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις.

Όπως μάλιστα είπε “στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπάρχει λίστα 2.500 αυθαιρέτων σε δασική έκταση αλλά και 685 αυθαιρέτων στον Αιγιαλό τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση”. Αυτά βρίσκονται σε ολόκληρη την Αττική.

“Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι σαφής. Η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα για να γίνει ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον” υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανείς μόνος του. Και θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν χωρίς να επιχειρήσουμε την συγκάλυψη καμίας ευθύνης”.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης ότι ήδη κατατέθηκαν 429 αιτήσεις για το εφάπαξ βοήθημα και πλέον οι πληγέντες της Ανατολικής Αττικής μπορούν να καλούν στο τηλέφωνα 2106247000 για θέματα υπουργείου Υποδομών και φορολογικά θέματα, καθώς επίσης και στο 1555 για τις ασφαλιστικές τους ρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα