Ηλεία Ομογένεια

Τζέιμς «Τζίμι» Τσιλιμίγκρας: Ιδιοφυία ετών 15 με ρίζες από την Ηλεία

Ο 15χρονος, κατάγεται από το Μισισιπή των ΗΠΑ και αποτελεί την 3η γενιά της ελληνικής οικογένειας Τσιλιμίγκρα.
Ακούστε το άρθρο

Συγγενής της οικογένειας του Ηλείου, Τάκη Τσιλιμίγκρα, είναι ο 15χρονος Τζέιμς «Τζίμι» Τσιλιμίγκρας, που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο, ως «Ιδιοφυία ετών 15 που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη Νομική» ενώ «Έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους νεότερους ανθρώπους που απέκτησαν ποτέ διδακτορικό».

Ο 15χρονος, κατάγεται από το Μισισιπή των ΗΠΑ και αποτελεί την 3η γενιά της ελληνικής οικογένειας Τσιλιμίγκρα. «Είναι σημαντικό να βρίσκεις συγγενείς σε όλον τον κόσμο και να διαπρέπουν. Συγχαρητήρια Δημήτρη σε σένα πρώτα αλλά και στους γονείς σου», έγραψε ο Τάκης Τσιλιμίγκρας.

Ο Τζέιμς «Τζίμι» Τσιλιμίγκρας έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στη Νομική πέρυσι, όταν ήταν μόλις 14 ετών και σημείωσε 174, τον υψηλότερο βαθμό στην πολιτεία καταγωγής του, την Αλαμπάμα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού σταθμού WLOX, που καλύπτει την πόλη του, το Μπέι Σαιντ Λούις του Μισισίπι.

Ο Τζίμι, ο οποίος είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου στη λογιστική από το διαδικτυακό, μη κερδοσκοπικό Πανεπιστήμιο Western Governors, είπε στο WLOX ότι δίνει στον εαυτό του προθεσμία μέχρι τον Μάιο για να επιλέξει ποια Νομική Σχολή θα παρακολουθήσει.

Η Νομική Σχολή στις ΗΠΑ διαρκεί συνήθως τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Εάν ο Τζίμι τελειώσει τις σπουδές του σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταστεί ένας από τους νεότερους απόφοιτους νομικής σχολής στον κόσμο, σύμφωνα με μια λίστα που συνέταξε ο ιστότοπος ιστορίας και πολιτισμού oldest.org.

Οι γονείς του Τζίμι Τσιλιμίγκρας συνειδητοποίησαν νωρίς ότι ο γιος τους ήταν πανέξυπνος

Η όγδοη νεότερη απόφοιτος νομικής σχολής στον κόσμο ήταν η Κέλι Γιανγκ από την Κίνα, η οποία τελείωσε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2005, όταν ήταν 20 ετών.

Το Oldest.org αναφέρει ότι ο νεότερος γνωστός απόφοιτος νομικής σχολής στον κόσμο είναι ο Στίβεν Μπάκους από τη Φλόριντα, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι σε ηλικία 16 ετών το 1986.

Μερικοί από τη λίστα του oldest.org δεν ακολούθησαν τελικά σταδιοδρομία ως δικηγόροι. Η Γιανγκ έγινε αρθρογράφος της South China Morning Post και ο Μπάκους αποφάσισε αργότερα να εργαστεί ως καθηγητής νευροβιολογίας.

Οι γονείς του Τζίμι, Τζον και Έριν Τσιλιμίγκρας, είπαν στο WLOX ότι συνειδητοποίησαν νωρίς ότι ο γιος τους ήταν εξαιρετικά έξυπνος. Μιλούσε με ολόκληρες προτάσεις όταν ήταν μόλις δύο ετών και έλαβε δίπλωμα από το γυμνάσιο του Μπέι Σαιντ Λιούις σε ασυνήθιστα νεαρή ηλικία 12 ετών.

«Πάντα ξέραμε ότι ήταν έξυπνος, αλλά δεν νομίζω ότι περιμέναμε ότι θα πετύχαινε τόσα πολλά τόσο γρήγορα», είπε η Έριν Τσιλιμίγκρας στο WLOX.

Ο Τζίμι εξήγησε την αξιοσημείωτη πορεία του λέγοντας ότι του αρέσει απλώς να μαθαίνει και να προκαλεί τον εαυτό του και οι γονείς του ήταν εξαιρετικοί στο να ενθαρρύνουν το ενδιαφέρον του.

(Με πληροφορίες του Guardian)


Όλη η επικαιρότητα