Lifestyle

Τζέιν Φόντα, Χοακίν Φίνιξ κατά της κλιματικής αλλαγής έξω από το Καπιτώλιο

Ακούστε το άρθρο

Οι αστέρες του Χόλιγουντ Χοακίν Φίνιξ και Μάρτιν Σιν ήρθαν στο πλευρό της ακτιβίστριας και ηθοποιού Τζέιν Φόντα σε μια διαδήλωση που έγινε χθες έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, ζητώντας δράση για την κλιματική αλλαγή.

«Η κλιματική κρίση κάνει το έθνος μας και όλα τα έθνη λιγότερο ασφαλή», είπε η Φόντα, φορώντας ένα κόκκινο καπέλο, καθώς επευφημήθηκε από ένα πλήθος που ανάμεσά τους ήταν και ο Σιν.

Μίλησε επίσης για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια βοσκοτόπων και προκάλεσαν τουλάχιστον 27 θανάτους.

Στο Σίδνεϊ νωρίτερα την Παρασκευή, χιλιάδες θυμωμένοι διαδηλωτές ζήτησαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φοίνιξ χρησιμοποίησε την ομιλία του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2020 – όπου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία- για να καλέσει τους ανθρώπους να κάνουν «θυσίες» για να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επέστρεψε στο θέμα χθες στη διαδήλωση: «Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής», είπε. «Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα