Υγεία

Τζίντζερ: Η super τροφή με τα άγνωστα ευεργετικά οφέλη

Ακούστε το άρθρο

Η υγιεινή διατροφή είναι must και από πέρσι ακόμη υπάρχουν αρκετοί που την ακολουθούν πιστά. Οι τροφές που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν είναι δυναμωτικές κι έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Μία από αυτές είναι και το τζίντζερ ή πιπερόριζα.

Το τζίντζερ, όπως έχει αποδειχτεί σε μελέτες που έχουν γίνει,  είναι ωφέλιμο για την υγεία τόσο των ασθενών με καρκίνο όσο και των ανθρώπων που θέλουν να διατηρήσουν ισχυρό το ανοσοποιητικό τους.

Γαστρικές διαταραχές. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν από δυσπεψία, φάε τζίντζερ. Ωστόσο αν έχεις χρόνια προβλήματα πέψης, καλό ειναι να επισκεφθείς πρώτα έναν ειδικό προτού το κάνεις από μόνη σου.

Ανακούφιση του πόνου. Αν γυμνάζεσαι και οι μυς σου είναι καταπονημένοι να ξέρεις ότι το τζίντζερ φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στη μείωση του πόνου. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια έδειξε ότι η καθημερινή λήψη τζίντζερ είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση κατά 25% του μυϊκού πόνου.

Φλεγμονή. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Prevention Research» έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος τζίντζερ έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση δεικτών φλεγμονής στο παχύ έντερο.

Όλη η επικαιρότητα