Αθλητισμός Υγεία

Τζόκοβιτς: Εξαγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με το Reuters ο Σέρβος τενίστας έχει μερίδιο 80% στη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes
Ακούστε το άρθρο

Ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος απελάθηκε από την Αυστραλία και δεν παίζει στο Australian Open αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαγοράσει το 80% εταιρείας στη Δανία η οποία εργάζεται για την παρασκευή φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σέρβος τενίστας έχει μερίδιο 80% στη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας στο πρακτορείο.

Ο CEO Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως επιχειρηματία, είπε ότι η επένδυση έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό που επενδύθηκε από τον Σέρβο τενίστα.

Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, ο οποίος τόνισε ότι οι έρευνές τους αφορούν στη θεραπεία κατά της Covid-19 και όχι σε εμβόλιο.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορωνοϊό να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα