Αθλητισμός

Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: «Ελπίζω να γίνεις από τους ηγέτες της γενιάς σου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από την ήττα του στον τελικό του Italian Open σημείωσε ότι είναι ευχαριστημένος που έφτασε έως εκεί ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς του ευχήθηκε να γίνει ένας από τους ηγέτες της γενιάς του
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχασε στον τελικό του Italian Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ευχαριστημένος από την παρουσία του στη Ρώμη. 

Στην διάρκεια της απονομής σημείωσε ότι ο Νόλε αποτελεί έμπνευση για εκείνον και θυμήθηκε ένα περιστατικό στην Ιταλία όταν ξεκινούσε το τένις.

«Δεν περίμενα να πάω τόσο καλά. Είναι εκπληκτικό έχω εδώ την οικογένεια και φίλους από την Ελλάδα, συγχαρητήρια στον Νόβακ έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Θα ήθελα να βρεθώ στο επίπεδό σου, είσαι έμπνευση για εμένα.

Κάναμε προπόνηση μαζί πριν χρόνια, ήταν υπέροχο και έχουμε κάνει μεγάλο δρόμο από τότε και θέλω να απολαύσω το συγκεκριμένο απόγευμα στη Ρώμη σε ένα τόσο σημαντικό γήπεδο.

Εγώ και η Ιταλία έχουμε ιδιαίτερο δεσμό. Έχω παίξει εδώ στην αρχή της καριέρας μου και με αναγνώρισαν, ο κόσμος εδώ είναι πολύ καλός μαζί μου. Είχα έρθει παλία σα θεατής και έβλεπα από ψηλά και σήμερα είμαι εδώ κάτω και είναι τρομερό.

Χωρίς τους χορηγούς ένα τουρνουά σαν αυτό δε θα ήταν δυνατό, όπως και όλους όσους ήταν εδώ από τη διοργάνωση από τα ball boy μέχρι τους φυσιοθεραπευτές», θα πει ο Στέφανος.

Τζόκοβιτς: «Να γίνεις από τους ηγέτες»

Μετά από την απονομή του 6ου τίτλου του στη Ρώμη ο Τζόκοβιτς μίλησε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά:

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο για μία σπουδαία βδομάδα και είσαι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Πολύ δεν το καταλαβαίνουν αλλά σε ξέρω είσαι ταπεινός και ελπίζω να γίνεις ένας από τους ηγέτες της επόμενη γενιάς.

Ευχαριστώ την ομάδα και τους φιλάθλους μου. Μου δίνουν όλοι κίνητρο και με βοηθούν για να πάω μπροστά και να πετύχω όλα όσα θέλω, ευχαριστώ πολύ. Όπως είπε και ο Στέφανος ευχαριστώ την οργάνωση και τους χορηγούς.

Είναι ένα τουρνουά που προσπαθώ να κερδίσω την αυτοπεποίθηση μου ξανά. Μου αρέσει να παίζω σε αυτή τη χώρα με την ενέργεια που έχει».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα εισπράξει από το τουρνουά το ποσό των 456.720 ευρώ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πάρει 836.355 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα