Lifestyle Smile Κόσμος

Τζόνι Ντεπ: «Χαρίζει» τα 10.000.000 δολάρια στη Χερντ – «Το μέλημά του ήταν να αποκαταστήσει τη φήμη του» λέει ο δικηγόρος του

Το ενδεχόμενο να μην λάβει την αποζημίωση που δικαιούται μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος του - «Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ το βασικό μέλημά του» είπε o Μπέντζαμιν Τσου
Ακούστε το άρθρο

Μία κοινή τηλεοπτική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησαν οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ, μετά την πολυσυζητημένη δικαστική διαμάχη του με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ.

Ο Μπέντζαμιν Τσου και η Καμίλ Βάσκεζ μίλησαν στο «Good Morning America» του ABC, όπου αρχικά, χαρακτήρισαν αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι διεξήχθη συντονισμένη εκστρατεία στα social media, με σκοπό να σπιλωθεί το όνομα της Χερντ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο «Good Morning America», ο Τσου άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα ο Ντεπ να μην εισπράξει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, που του οφείλει η Χερντ, έπειτα από την απόφαση της δικαίωσής του στο δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής, Τζορτζ Στεφανόπουλος, έθεσε το ερώτημα σχετικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα ο ηθοποιός να παραιτηθεί από την αποζημίωση, ο Μπέντζαμιν Τσου απέφυγε να απαντήσει μονολεκτικά, με ένα «ναι» ή ένα «όχι» και τόνισε, ότι τα χρήματα δεν αποτέλεσαν ποτέ, βασικό μέλημα του Ντεπ και πως το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του ονόματός του. «Αυτό είχε να κάνει με την αποκατάσταση της φήμης του, το έκανε για εκείνον», είπε ο Τσου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, η δικηγόρος της Άμπερ Χερντ παραδέχτηκε, πως η ηθοποιός δεν έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια, όσο κοστίζει και η αποζημίωση που της επιβλήθηκε. Η ίδια ακόμη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η πελάτισσά της να ασκήσει έφεση.  «Δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Elaine Bredehoft.

Μιλώντας στο «Today Show», είπε ότι: «Το βάρος της απόδειξης ήταν πιο εύκολο για τον Τζόνι Ντεπ στην Αμερική. Και το δικαστήριο βρήκε εκεί – και δεν μας επετράπη να το πούμε αυτό στους ενόρκους – αλλά το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο κ. Ντεπ είχε διαπράξει τουλάχιστον 12 πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας κατά της Άμπερ». Όταν ρωτήθηκε εάν η ηθοποιός του «Aquaman» θα μπορούσε τελικά, να πληρώσει τα 10,4 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ η Bredehoft απάντησε: «Ω, όχι, απολύτως όχι».

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι η Χερντ θα ασκήσει έφεση κι έχει πολλούς λόγους να το κάνει αυτό. «Οπωσδήποτε θα κάνει έφεση και έχει εξαιρετικούς λόγους για αυτό»,επέμεινε η δικηγόρος.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο Τζόνι Ντεπ επέλεξε να φτιάξει λογαριασμό στο TikTok και μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, το πρώτο του βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 3,9 εκατομμύρια likes. Ο «χείμαρρος» υποστήριξης που δέχτηκε τις εβδομάδες της δικαστικής του αναμέτρησης με την Άμπερ Χερντ δεν άφησε ασυγκίνητο τον ηθοποιό, ο οποίος αφιέρωσε το πρώτο του post στο κοινό του, καλώντας το μάλιστα να «προχωρήσουν μπροστά» μαζί, αφήνοντας στο παρελθόν τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη δικαίωσή του στο δικαστήριο της Βιρτζίνια, όπου οι ένορκοι αναγνώρισαν τη δυσφημιστική φύση των ισχυρισμών της Χερντ περί σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης και του επιδίκασαν αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ο Ντεπ έγραψε τα εξής στο TikTok: «Προς όλους τους πολυαγαπημένους, αφοσιωμένους και ακλόνητους υποστηρικτές μου. Πήγαμε παντού μαζί, είδαμε τα πάντα μαζί. Περπατήσαμε μαζί στο ίδιο μονοπάτι. Κάναμε το σωστό μαζί, κι όλα αυτά επειδή νοιαστήκατε για μένα. Και τώρα, θα προχωρήσουμε μπροστά μαζί».

H απάντηση της Χερντ ήρθε σύντομα.  «Ενώ ο Τζόνι Ντεπ λέει ότι προχωράει μπροστά, τα δικαιώματα των γυναικών πάνε πίσω. To μήνυμα της ετυμηγορίας στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι… να φοβάστε να υψώσετε το ανάστημά σας και να μιλήσετε δημόσια», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση.

Δείτε το πρώτο βίντεο του Τζόνι Ντεπ στο TikTok

@johnnydepp
To all of my most treasured, loyal and unwavering supporters. We’ve been everywhere together, we have seen everything together. We have walked the same road together. We did the right thing together, all because you cared. And now, we will all move forward together. You are, as always, my employers and once again I am whittled down to no way to say thank you, other than just by saying thank you. So, thank you. My love & respect, JD

♬ Stranger – Love Joys

Όλη η επικαιρότητα