Κόσμος

Uber: Μπλεγμένη και σε σεξουαλικά σκάνδαλα – Δεκάδες γυναίκες στις ΗΠΑ καταγγέλλουν σεξουαλικές κακοποιήσεις από οδηγούς!

Σε αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι πελάτισσες κατηγορούν οδηγούς της Uber για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση - «Θα συνεχίσουμε να βάζουμε την ασφάλεια στον πυρήνα της δουλειάς μας» απαντά η εταιρεία
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται η Uber, καθώς πάνω από 550 γυναίκες στις ΗΠΑ την εμπλέκουν με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απαγωγές.

Όπως αναφέρει το BBC, η δημοφιλής αμερικανική υπηρεσία μεταφορών δέχτηκε μήνυση από 550 γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από οδηγούς εταιρείας.

Στην αγωγή που κατατέθηκε χθες σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι πελάτισσες κατηγορούν οδηγούς της υπηρεσίας για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση.

Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν έθεσε σε εφαρμογή επαρκείς προστατευτικές διατάξεις και τις έθεσε σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των διαδρομών.

Στην αγωγή υποστηρίζεται επίσης ότι η Uber γνώριζε ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες ήδη από το 2014 κι ότι έριξε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξή της, παρά στην ασφάλεια του πελατολογίου της.

Σε δηλώσεις τους στο BBC, εκπρόσωποι της Uber είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια, για το λόγο αυτό η Uber έχει δώσει νέες δυνατότητες ασφαλείας, έχει θεσπίσει πολιτικές με επίκεντρο την επιβίωση και έχει γίνει πιο διαφανής αναφορικά με σοβαρά περιστατικά. Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα αγωγή, θα συνεχίσουμε να βάζουμε την ασφάλεια στον πυρήνα της δουλειάς μας».

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, η Uber δημοσίευσε την δεύτερη έκθεση ασφάλειας των ΗΠΑ και σε αυτήν αναφέρει 998 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και 141 περιπτώσεις βιασμών.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 3.824 σχετικές καταγγελίες μεταξύ 2019 και 2020.

Στην πρώτη αναφορά της εταιρείας, που αφορά περιστατικά που έγιναν μεταξύ 2017 και 2018, αναφέρονται 5.981 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα