Αθλητισμός

UEFA για κατηγορίες Δανών: Μονόδρομος η συνέχιση του ματς

O ΕΡΙΚΣΕΝ ΦΕΥΓΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ακούστε το άρθρο

HUEFA αρνείται τους ισχυρισμούς από Μπρέιθγουεϊτ και Πέτερ Σμάιχελ για πιέσεις προς τη Δανία να ολοκληρώσει το ματς με τη Φινλανδία το ίδιο βράδυ της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν, χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» αυτή την επιλογή, η οποία συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές.

Περισσότερες από 48 ώρες έχουν περάσει από την εφιαλτική στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν και όσα ακολούθησαν στο Δανία-Φινλανδία, το οποίο ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας. Και μπορεί η απόφαση για να ξαναβγούν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να προήλθε φαινομενικά από την επιβεβαίωση για την σταθεροποίηση της υγείας του άτυχου χαφ, ωστόσο, τόσο οι κατηγορίες του Πέτερ Σμάιχελ, όσο και του ίδιου του συμπαίκτη του Έρικσεν, Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ περί έμμεσου εκβιασμού, προκάλεσαν την απάντηση της UEFA.

Η διοργανώτρια αρχή του Euro αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για εξαναγκασμό προς τις ομάδες ώστε να τελειώσουν το ματς το ίδιο βράδυ, δηλώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη μετά από πρωτοβουλία των δύο χωρών, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς άλλη επιλογή, λόγω του κανονισμού για διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών μεταξύ των αγώνων μιας ομάδας.

«Η UEFA είναι βέβαιη ότι χειρίστηκε το θέμα με απόλυτο σεβασμό σε αυτή την ευαίσθητη κατάσταση και στους παίκτες. Αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ματς μόνο αφού οι δύο ομάδες ζήτησαν να το ολοκληρώσουν το ίδιο βράδυ.

Η ανάγκη για ξεκούραση 48 ωρών μεταξύ των αγώνων μιας ομάδας απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη επιλογή».

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα