Αθλητισμός

United Cup: Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη Νο1 του ταμπλό

Εκτός από τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη, στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Μιχάλης Περβολαράκης, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος Σακελλαρίδης, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Πέτρος Τσιτσιπάς και Σαπφώ Σακελλαρίδη.
Ακούστε το άρθρο

Με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να παρουσιάζουν την καλύτερη συνδυαστική βαθμολογία (Νο1 στο ταμπλό) -σε ATP και WTA- απ’ όλες τις (18) ομάδες του τουρνουά United Cup, έγινε γνωστή από τη διοργάνωση η σύνθεση της ελληνικής ομάδας.

Εκτός από τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη, στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Μιχάλης Περβολαράκης, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος Σακελλαρίδης, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Πέτρος Τσιτσιπάς και Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Τo United Cup είναι το σημαντικότερο τουρνουά που θα διεξαχθεί πριν το Australian Open στην Αυστραλία, από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.
Πρόκειται για μια διοργάνωση ATP-WTA που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Tennis Australia, προσφέρει χρηματικά έπαθλα 15 εκατομμυρίων δολαρίων και έως 500 βαθμούς στην κατάταξη των ATP και WTA.

Οι μικτές ομάδες από 18 χώρες θα διαγωνιστούν στο Μπρισμπέϊν (Pat Rafter Arena), το Περθ (RAC Arena) και το Σίδνεϊ (Ken Roswell Arena).

«Υπάρχει μια μεγάλη, δυνατή ελληνική κοινότητα στο Σίδνεϊ» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Πάντα χαίρομαι πολύ όταν έρχονται και με υποστηρίζουν στους αγώνες μου. Νομίζω ότι αυτό θα είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του να παίζουμε εκεί. Θα έχουμε μεγάλη ελληνική υποστήριξη» πρόσθεσε.
«Είναι τεράστιο μια χώρα όπως η Ελλάδα να είναι μπροστά από όλες τις μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία» τόνισε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελλάδα θα είναι στον 1ο όμιλο, μαζί με τη Βουλγαρία και το Βέλγιο. Οι αγώνες του ομίλου θα γίνουν στη RAC Arena του Περθ, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου με τη Βουλγαρία και στις 2 και 3 Ιανουαρίου με το Βέλγιο.
Η ομάδα που θα επικρατήσει στο γκρουπ, θα «μονομαχήσει» με τη νικήτρια του άλλου ομίλου (6ου) του Περθ, στον οποίο βρίσκονται η Γαλλία, η Κροατία και η Αργεντινή, για μια θέση στην ημιτελική φάση του United Cup, που θα διεξαχθεί στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ.

Στους άλλους ομίλους:

Μπρισμπέιν: 2ος: Πολωνία, Ελβετία, Καζακστάν. 5ος: Ιταλία, Βραζιλία, Νορβηγία.
Σίδνεϊ: 3ος: ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία. 4ος: Ισπανία, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/A. Βαζογιάννης

Όλη η επικαιρότητα