Β. Γιαννόπουλος: «Να προβάλουμε και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας»

Τονίσθηκε στις συναντήσεις με Σάκη Μπαλιούκο (Ανδρίτσαινας – Κρεστένων) και Γιώργο Γεωργιόπουλο (Αρχαίας Ολυμπίας)

 

Λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο επαφών γνωριμίας, αλλά και συνεργασίας, με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκίνησε αυτές τις επαφές για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, να γίνει η καταγραφή τους και να ξεκινήσει η επίλυσή τους.

Στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και αυτό τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στους πρώτους δημάρχους που είδε χθες, τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

 

Προβολή και αξιοποίηση Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και Ανδρίτσαινας

Η αρχή των επαφών του κ. Γιαννόπουλου έγινε με την επίσκεψή του στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων όπου και υπήρξε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με την παρουσία του συνόλου των αντιδημάρχων και κατά την διάρκεια της οποίας έγινε αφενός ευρεία αναφορά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και οι προοπτικές ανάδειξης του Δήμου, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό πάντα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στην αναγκαιότητα περαιτέρω προβολής και αξιοποίησης του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και της γραφικής και συνάμα ιστορικής περιοχής της Ανδρίτσαινας, κάτι που αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο να πραγματοποιηθεί μέσα από την ολοκληρωμένη σύνταξη ενός αναπτυξιακού για την περιοχή σχεδίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννόπουλος ξεκίνησε τις επαφές του από τον δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων, αφού κατάγεται από τον δήμο και συγκεκριμένα από το Γραίκα.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση τους ο κ. Μπαλιούκος στάθηκε στην αγάπη και στην στοργή που νιώθει για το νέο Αντιπεριφερειάρχη, μιας και γνωρίζει πολύ καλά και τους γονείς του.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπαλιούκος τόνισε :

«Η σημερινή (σ.σ χθεσινή) μέρα είναι ιδιαίτερη για μένα γιατί συναντιέμαι με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για ζητήματα του νομού μας και γιατί είναι γιος ενός πολύ καλού μου φίλου, ενώ και η μητέρα του είναι φίλη μου. Κατάγεται δε από εδώ, από το Γραίκα, ένα όμορφο χωριό της περιοχής μας, και στην κουβέντα που κάναμε βρήκα έναν άνθρωπο ευαίσθητο σε όλα τα ζητήματα που θέσαμε, που αφορούν το περιβάλλον, την ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα του νομού. Τον ενθάρρυνα και λόγω ηλικίας μπορώ να του πω κάποια παραπάνω πράγματα, όπως κάνω σε ανθρώπους που αγαπώ, σέβομαι, εκτιμώ και θέλω την πρόοδο τους. Ήταν η αρχή μιας συζήτησης η οποία θα ακολουθήσει στα 4,5 χρόνια που μας απομένουν, και είμαι βέβαιος ότι θα στεφθεί με επιτυχία και με παραγωγή δράσεων τέτοιων, που θα διευκολύνουν και την ζωή των κατοίκων, αλλά και εμάς να περνάμε με το κεφάλι ψηλά από τα χωριά μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία, να είναι σιδεροκέφαλος και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε :

«Είχα την επιθυμία να ξεκινήσω μια σειρά επαφών με όλους τους δημάρχους του νομού Ηλείας. Ήθελα για λόγους συναισθηματικούς να ξεκινήσω τον κύκλο των επαφών μου με τον κ. Μπαλιούκο δεδομένου ότι κατάγομαι από τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και συγκεκριμένα από το Γραίκα. Ήταν μεγάλη η χαρά μου που συνάντησα τον κ. Μπαλιούκο, με άλλη ιδιότητα. Δεν χρειάζεται να κάνω συστάσεις για τον κ. Μπαλιούκο, όλοι τον γνωρίζουν.           Είναι ένας άκρως επιτυχημένος δήμαρχος που έχει συνδέσει το όνομα του με πάρα πολλά έργα που έχουν γίνει στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Από την πλευρά μου και από κοντά πλέον του τόνισα ότι η περιφέρεια και εγώ από την θέση μου, από τον ρόλο που καλούμαι να επιτελέσω, θα είμαστε αρωγοί σε ότι ο δήμος χρειαστεί. Από κει και πέρα είμαστε εδώ προκειμένου να υλοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακή δράση που θα μας γνωστοποιήσει ο δήμος, και θα συνδράμουμε με κάθε μέσον προκειμένου αυτή η περιοχή να έχει την ανάπτυξη που έχει ανάγκη και την χρειάζεται. Υπάρχουν μνημεία ιστορικά, φυσικά τα οποία πρέπει και μπορούν να αναδειχθούν».

 

Στο επίκεντρο η Αφή της Φλόγας

Οι παράλληλες δράσεις στα πλαίσια της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον προσεχή Μάρτιο, αποτέλεσε το  κυρίαρχο θέμα  κατά την διάρκεια της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Αυτό που επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη  είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνδράμει τον Δήμο προκειμένου οι δράσεις που θα λάβουν χώρα να συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάδειξη του ονόματος και του ρόλου που δύναται να διαδραματίσει η Ολυμπία τόσο σε Εθνικό αλλά και γιατί όχι και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η διεξαγωγή του 6ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, ενός αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος, η υλοποίηση και αναβάθμιση του οποίου μπορεί να προσδώσει περαιτέρω οφέλη στην ευρύτερη περιοχή μας.

*** Ο κ. Γιαννόπουλος έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρώσει οι συναντήσεις του και με τους  υπόλοιπους δημάρχους της Ηλείας.