Ηλεία

Β. Γιαννόπουλος: «Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους»

Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή.
Ακούστε το άρθρο

«Η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή και ευτυχώς επικρατεί σχεδόν άπνοια, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά».

Όμως, σε αυτό το σημείο, ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 12:00 το μεσημέρι, για αυτό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τα πεζοπόρα τμήματα και τους δασοκομάντος που επιχειρούν στην περιοχή, θέλουν να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα», ενώ όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν ζημιές σε σπίτια των παραπάνω περιοχών».

Όλη η επικαιρότητα