Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτισμός

Β. Γιαννόπουλος: Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του βραβευμένου γλυπτού «Ειρήνη»

Το εντυπωσιακό γλυπτό «Ειρήνη» που έχει φιλοτεχνήσει η Πύργια Γλύπτρια Αγγέλικα Κοροβέση
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, περίμενε τους φίλους και αναγνώστες της εφ. «Πατρίς» στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 120 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης πορείας της.

Το εντυπωσιακό γλυπτό «Ειρήνη» που έχει φιλοτεχνήσει η Πύργια Γλύπτρια Αγγέλικα Κοροβέση, επέστρεψε στη θέση του, στο κέντρο του φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου, χάρη στο ενδιαφέρον και τη μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου. Με πρωτοβουλία του, το επί χρόνια «λαβωμένο» γλυπτό – το οποίο μάλιστα στον Διεθνή Διαγωνισμό Γλυπτικής «Ολυμπιακό Πνεύμα στο Πεκίνο 2008» είχε κερδίσει το Ασημένιο Ολυμπιακό Μετάλλιο – εστάλη στο εργαστήριο της γλύπτριας για την επισκευή και συντήρησή του. Λίγες ημέρες νωρίτερα, επέστρεψε και πλέον δεσπόζει επιβλητικό στη θέση που του αρμόζει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Γιαννόπουλο όχι μόνο για την προστασία αυτού του σημαντικότατου έργου τέχνης, αλλά και γιατί το Συνεδριακό – που μολονότι μικρό σε ηλικία είχε αρκετά προβλήματα – έχει τύχει ιδιαίτερης φροντίδας, και σιγά – σιγά, με τις εργασίες επισκευής και συντήρησης εντός και εκτός αυτού, ανακτά την καλαισθησία και την επιβλητικότητά του, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη και εκ των σημαντικότερων αιθουσών καθήμενων στην πόλη.

Όλη η επικαιρότητα