Αθλητισμός

Β΄ κατηγορίας-ΕΠΣΗ: Χωρίς καμία ομάδα της Ζαχάρως!

Επιστρέφουν στα γήπεδα,  Ολυμπιακός Λαμπετίου και ΑΠΟ Κουρτεσίου !           

Τελευταία ημέρα σήμερα,  Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, καθώς ολοκληρώνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων της Β΄ κατηγορίας στην ΕΠΣ Ηλείας ! Και το ερώτημα είναι, πόσες τελικά ομάδες από όσες έχουν  δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό,  θα δηλώσουν συμμετοχή!

                 Αναλυτικά οι ομάδες της περσινής Β΄ κατηγορίας

1ος ΟΜΙΛΟΣ:  Θρίαμβος Πύργου, Δόξα Ελαιώνα , Αίολος Πύργου, Α.Ο. Κουτσοχέρας,  Άγιος Δημήτριος   Πουρναρίου,  Πρόοδος Σαλμώνης , Αλφειονίδα   Αλφειούσας,  Ερμής Πύργου , Ωλενιακός  Ωλενας , Απόλλων Ν. Φιγαλείας ,  Κεραυνός Χειμαδιού, Εθνικός  Ζαχάρως.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Αετός Κέντρου,  Άρης Δήμητρας , Αμαλιάδα 2008, Ακαδημία Πανηλειακού,  Ίφιτος Καλυβίων , Αετός Αλποχωρίου, ΑΟ Κάστρου ,Μυρσιναικός, Εθνικός Αμπελοκάμπου, Α.Ο. Αγ. Γεωργίου.

                            ΤΙ  ΛΕΝΕ  ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΤΗΣ «ΠΑΤΡΙΣ ΣΠΟΡ»

  • Δεν κατεβαίνουν οι  Ζαχαρέικες  ομάδες(Ολυμπιακός  και Εθνικός  Ζαχάρως)!     

Για  δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πόλη της Ζαχάρως δεν θα έχει εκπροσώπηση στα  τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας, και φυσικά το Δημ. Στ. Ζαχάρως θα «μαραζώνει» (εκτός και αγωνιστεί εκεί όπως ακούγεται ο Ξενοφών Κρεστένων)!     Αιτία για αυτή την  «κατρακύλα» του  Ζαχαρέικου Ποδοσφαίρου που στο παρελθόν έχει βγάλει παίκτες  και παίκτες…, η  έλλειψη    συνεννόησης  ανάμεσα  στους  νέους   διοικούντες  του Ολυμπιακού  Ζαχάρως και  τους παλιούς  του νεοσύστατου πέρυσι, Εθνικού Ζαχάρως!  Αποτέλεσμα αυτού, η «διάλυση»…  και των δυο, και πλέον  η πόλη  της  Ζαχάρως  μένει χωρίς ομάδα!  Ευτυχώς που στον Δήμο υπάρχει ο ΠΑΟ Κακοβάτου(Α2) και ο  Απόλλων Ν. Φιγαλείας(Β΄).

  • Αποχώρησαν Εθνικός  Αμπελοκάμπου, Πρίγκιπες  Λεχαινών, και Άρης  Στρεφίου, ερωτηματικό  ο Α.Ο. Αγ. Γεωργίου!   

Επίσης  το  σίγουρο είναι  ότι δεν δηλώνουν συμμετοχή ο Εθνικός Αμπελοκάμπου, οι Πρίγκιπες Λεχαινών και ο Άρης   Στρεφίου!    Ενώ  έως αυτή την ώρα  παραμένει αμφίβολη και η συμμετοχή του Α.Ο. Αγ. Γεωργίου!

  • Επιστρέφουν στα γήπεδα,  Ολυμπιακός Λαμπετίου,  ΑΠΟ Κουρτεσίου !           

Δυο  ιστορικά σωματεία  της ΕΠΣΗ, όπως  είναι ο Ολυμπιακός Λαμπετίου και ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, δηλώνουν σήμερα συμμετοχή στη Β΄ κατηγορία  και επανέρχονται στα γήπεδα μετά την απραξία των  τελευταίων χρόνων(ιδίως το Λαμπέτι)!

  • Στη Β΄ κατηγορία  και ο Ερμής  Πλατάνου!

Στη  Β΄ κατηγορία αναμένεται  να δηλώσει συμμετοχή  και ο ιστορικός  Ερμής Πλατάνου, ο οποίος  ως γνωστό παρότι είχε δικαίωμα συμμετοχής στη  Α1  κατηγορία δεν δήλωσε! Όπως επίσης δεν δήλωσε συμμετοχή και στην Α2 κατόπιν, που επίσης είχε το δικαίωμα!

  • Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η Γ.Σ. και οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ!

Σε ότι αφορά τη Γ.Σ. της ΕΠΣΗ, αυτή θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο «AMALIAS  HOTEL» στην Κουρούτα  στις 6  το απόγευμα! Στη Γ.Σ.  δικαίωμα  ψήφου έχουν μόνο  τα 23 σωματεία που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού! Ενώ φυσικά δικαίωμα συμμετοχής και λόγου…, έχουν όλα τα σωματεία!  Αμέσως μετά τη Γ.Σ., θα διενεργηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων, Α1, Α2, και Β΄ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο, 2021 – 22! Η οποία ξεκινά το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου, με την Α1 κατηγορία, και νέα δελτία Αθλητικής Ιδιότητας! Για αυτό και οι παράγοντες πρώτα της Α1, και ύστερα των άλλων κατηγοριών, θα πρέπει να σπεύσουν εγκαίρως στην ΕΠΣΗ για την αλλαγή των παλιών…, και την έκδοση των νέων, έτσι ώστε να αποφευχθεί αυτό που έγινε στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να αναβληθεί υποχρεωτικά η  αρχική πρεμιέρα  της Α1!

Όλη η επικαιρότητα