Ελλάδα Πολιτική

Β. Κικίλιας για το ναυάγιο Ζακύνθου: Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνιζόταν

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι ο δεύτερος πιο φωτογραφημένος προορισμός στην Ελλάδα.
Ακούστε το άρθρο

«Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνιζόταν» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία, με την οποία εισάγονται ρυθμίσεις για την τουριστική αξιοποίηση και προστασία της περιοχής «Ναυάγιο Ζακύνθου».

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλας, το Ναυάγιο, έχει υποστεί βλάβες λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η παραλία παραμένει κλειστή. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι ο δεύτερος πιο φωτογραφημένος προορισμός στην Ελλάδα, και είναι χρέος της οργανωμένης Πολιτείας να νομοθετήσει ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην περιοχή με γνώμονα την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και να γίνει το Ναυάγιο βιώσιμο τουριστικό προϊόν και μάλιστα πολύ υψηλής ποιότητας, επισήμανε ο κ. Κικίλιας. Περιγράφοντας τις διατάξεις της τροπολογίας, οι οποίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς, είπε ότι για τον σκοπό αυτό συστήνουμε πενταμελή Επιτροπή με συμμετοχή τόσο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου όσο και φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και παραγωγικών φορέων, που θα ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και θα λειτουργεί ως αναθέτουσα αρχή για κάθε έργο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε αναγκαία πρόνοια, για την τήρηση της νομιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. «Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις όχι να διαιωνίζουμε προβλήματα» είπε ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι άσκησαν κριτική για το ότι δεν συζητήθηκε η τροπολογία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μελέτησε επισταμένως ό,τι κατατέθηκε στη διαβούλευση από την Εκκλησία, την περιφέρεια, το επιμελητήριο, τους ξενοδόχους κά, και η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να διαχωρίσει το κομμάτι της άμεσης, αδήριτης ανάγκης να προστατευτεί, να αναστηλωθεί και να περιφρουρηθεί το Ναυάγιο με μελέτες και έργα, από οτιδήποτε άλλο.

Δεν υπάρχει στη διάταξη κάτι που να αφορά στη ιδιοκτησία της περιοχής, εάν ανήκει στην Εκκλησία, τον δήμο, την περιφέρεια, σε ιδιώτες, τον εμίρη ή σε κάποιον άλλο.. .Ουδέποτε ανακατεύτηκα σε θέματα της δικαστικής εξουσίας. Φέρνω διάταξη αποκλειστικά και μόνο για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες, που έχει ο δεύτερος πιο φωτογραφημένος προορισμός στην Ελλάδα, το Ναυάγιο της Ζακύνθου, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα