Media

Β. Μουλόπουλος: «Οι ελπίδες για τον ΔΟΛ είναι πολύ λίγες»

Ακούστε το άρθρο

«Οι ελπίδες είναι πολύ λίγες». Με αυτά τα λόγια ο Βασίλης Μουλόπουλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ΔΟΛ και τις πιθανότητες διάσωσής του.

Μιλώντας το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ μίλησε για τη νέα του θέση και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επενδυτής, όμως δεν θέλησε να τον κατονομάσει. Παράλληλα δεν διέψευσε τις φήμες πως πρόκειται για τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Μουλόπουλος τόνισε πως παρότι ο όμιλος έχει ανάγκη από χρήματα, ο επενδυτής δεν προχώρησε κάτι που δεν αποτελεί ούτε δική του ευθύνη, ούτε ευθύνη των τραπεζών. Για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε έκπληκτος σχετικά με τις φήμες περί ανάμειξης της κυβέρνησης.

Ακόμη μίλησε για την άρνηση του επενδυτή να καλύψει μέρος των δανείων του ομίλου, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και προσωπικά (δάνεια) όχι μόνο του συγκροτήματος.

Δήλωσε άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του κ. Ψυχάρη και για το μέλλον του ΔΟΛ και αναφερόμενος στις αιτιάσεις για τις πολιτικές ευθύνες, είπε ότι «υπάρχουν αλλά δεν συμψηφίζονται» ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην ΝΔ.

Συνέχισε τις βολές προς την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στη Βουλή, ώστε να κατατεθεί τροπολογία που θα εξασφάλιζε την απαραίτητη χρηματοδότηση στον οργανισμό και τους εργαζομένους, όμως ο «κ. Μητσοτάκης την απέρριψε μετά βδελυγμίας, αν θυμάμαι καλά…».

Η σημερινή κατάσταση του ΔΟΛ είναι αποτέλεσμα – σύμφωνα με τον κ. Μουλόπουλο – των τραπεζών, για τον αλόγιστο δανεισμό, και της κακής διαχείρισης και της «αλόγιστης σπατάλης χρημάτων».

«Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσε διαφορετικά … μάλλον ήταν ταυτισμένος με την χώρα…», είπε παραλληλίζοντας την λειτουργία του οργανισμού με αυτή της χώρας.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα