Ηλεία

Β. Τριανταφύλλου: «Θα επιδιώξω συνεργασία με τους φορείς της Ηλείας για τα ΤΕΙ»

triantafyllou.jpg

Την πρόθεσή του να ανοίξει ευρύ διάλογο με τους τοπικούς φορείς για την αναβάθμιση των τμημάτων ΤΕΙ της Ηλείας τόνισε μιλώντας στην εφ.Πατρίς ο νεοεκλεγείς μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθηγητής Βασίλης Τριανταφύλλου.


Ο κος Τριανταφύλλου δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει ειλικρινής συζήτηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και κριτήρια, με βάση την ακαδημαϊκότητα και τις προδιαγραφές που διαμορφώνονται από τη διεθνή εμπειρία και να μην κυριαρχήσουν τοπικιστικά και μικροπολιτικά κριτήρια, κάτι που ήταν έντονο κατά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» το 2013.


«Το ελληνικό κράτος δαπάνησε πάρα πολλά χρήματα για να ιδρύσει τμήματα σε όλη την επικράτεια. Μόνο στη Δυτική Ελλάδα ξοδεύτηκαν πάνω 5 εκατ. ευρώ για τα τμήματα Πληροφορικής, χωρίς να εξεταστεί με επιστημονική τεκμηρίωση η βιωσιμότητά τους. Δεν μπορούμε ελαφρά τη καρδία να τα κλείσουμε χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει την προσπάθειά μας να τα αναπτύξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η πιο εύκολη λύση είναι η κατάργηση, αλλά οι επιπτώσεις είναι πολλαπλές και ως επί το πλείστον μη αναστρέψιμες.


Σχετικά με τα τμήματα της Ηλείας, ο κος Τριανταφύλλου ξεκαθάρισε ότι η προ διετίας γραπτή τοποθέτησή του για το μέλλον του ΤΕΙ Δυτικής Ελλλάδας υποστήριζε την αναδιάρθρωση των σπουδών με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τη μετακίνηση των τμημάτων από τον Πύργο  στην Πάτρα. Παράλληλα, εμφανίστηκε ένθερμος θιασώτης των συνεργειών με την τοπική κοινωνία, για να επιτευχθεί ευκολότερα και αποτελεσματικότερα η βιωσιμότητα των τμημάτων και συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη.


«Μπορώ να δεσμευθώ ότι από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου, θα επιδιώξω τη διεξαγωγή σύσκεψης με όλους τους φορείς της Ηλείας, για να συζητήσουμε ειλικρινώς και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς θα συμβάλουμε όλοι στην ανάπτυξη των ιδρυμάτων. Πρόθεσή μου είναι να υπάρξουν συνέργειες για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των τμημάτων και προκύψουν αμφίδρομα οφέλη. Προσωπικά δεν καταδικάζω τη λειτουργία παραρτημάτων τα οποία προσφέρουν στην εκπαίδευση και στην κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο κος Τριανταφύλλου επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει ως πρώτιστο κριτήριο τα επιστημονικά δεδομένα επισημαίνοντας ότι «ένα τμήμα που φυτοζωεί, δεν το κλείνουμε αλλά κοιτάμε να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Με τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν παίζουμε. Με βάση την ακαδημαϊκή εμπειρία, θα επιδιώξουμε τη βελτίωση των τμημάτων, όχι μόνο του Πύργου και της Αμαλιάδας, αλλά όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και μόνο αν δούμε ότι αποτύχαμε θα εξετάσουμε άλλες λύσεις».


Σε ό,τι αφορά τις εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο κος Τριανταφύλλου δήλωσε στην εφ.Πατρίς ότι «περιμένουμε από το υπουργείο Παιδείας να καταθέσει το νομοσχέδιο για την παιδεία και να μας λύσει τα χέρια. Από τη στιγμή που θα γίνει, θα μας λύσει τα χέρια. Δεν συμφέρει κανέναν να υπάρχουν μεταβατικοί πρόεδροι επί μακρόν. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε ξεκάθαρη κατάσταση».

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα