Αθλητισμός

Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην – Γλυφάδα: Χρυσός Παπαμιχαήλ, Ασημένια η Κουρκουτσάκη

Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αναδείχθηκε νικητής στα 35χλμ βάδην στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Γλυφάδας.

Ο πρωταθλητής μας έχοντας τη στήριξη του κόσμου κατά μήκος της διαδρομής κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε 2 ώρες 39.46 τρέχοντας στην ουσία δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό που θα του έδινε την ευκαιρία να κυνηγήσει μια καλύτερη επίδοση.

Ο έμπειρος αθλητής μετά το 20ο έριξε το ρυθμό του, καθώς έδειξε πως δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε για να διεκδικήσει μια καλύτερη επίδοση. “Δεν πήγε όπως θα ήθελα. Στα πρώτα 20χιλιόμετρα προσπάθησα να κυνηγήσει μια καλύτερη επίδοση, όμως, δεν μου βγήκε κι έπειτα έριξα το ρυθμό μου. Είχα κάποιες αναποδιές στην προετοιμασία μου με αποτέλεσμα να μείνω πίσω. Χρειάζομαι λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να συνεχίσω τους αγώνες μου για τη συνέχεια. Σίγουρα θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα κι έπειτα θα δω.

Ο στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, διοργανώσεις για τις οποίες είμαι εντός πρόκρισης στο σύστημα βαθμολόγησης”, είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε για τη διοργάνωση. “Ήταν πραγματικά εξαιρετικός αγώνας. Είναι σημαντικό για εμάς να αγωνιζόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις σε ένα τέτοιο μέρος. Ελπίζω να δούμε στη Γλυφάδα κι ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και γιατί όχι και πάλι ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα».

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 35χλμ. βάδην των γυναικών η Έφη Κουρκουτσάκη, που ήταν δεύτερη με 3 ώρες 11.05. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κι έδειξε πως έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Η αθλήτρια έχασε μόνο από την Βερόνικα Ρόντεαν (Ρουμανία), που τερμάτισε σε 3.05.40.

“Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Κατάφερα να πετύχω προσωπικό ρεκόρ σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή, η διοργάνωση επίσης, όπως και ο κόσμος που μας χειροκροτούσε. Ήταν πολύ ωραίο που είχαμε τόσο κόσμο να μας στηρίζει. Συνεχίζω την προσπάθεια μου. Σίγουρα έχω στην άκρη του μυαλού μου και τις μεγάλες διοργανώσεις. Τον επόμενο μήνα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

πηγή:ΣΕΓΑΣ

Όλη η επικαιρότητα